Wedstrijdverslagen jeugd: jongens C winnen spannende pot

Aalsmeer - Olympia'89/DOS'80 heren A 34-23.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Greenpark Aalsmeer op het programma. De vorige keer verloren we thuis met 11 punten verschil en deze keer wilden we het verschil kleiner maken. Na een goede warming-up viel de start alleen heel erg tegen. Binnen een paar minuten stonden we al met 7-0 achter. We herpakten ons daarna wel redelijk goed omdat we in de aanval creativiteit doorvoerden en daaruit goede kansen en doelpunten volgden. We gingen uiteindelijk met een stand van 21-12 de kleedkamer in. Na de rust liep het nog beter dan in de 1e helft en in het tweede kwart kwamen we uiteindelijk nog terug tot 5 punten verschil. Alleen kregen we in het laatste kwartier a 10 minuten nog een rode kaart en meerdere tijdstraffen. Deze deden ons nog een beetje de das om en daardoor stond er bij de laatste zoemer een stand van 34-23 op het scorebord. Met een gelijk verschil als de vorige keer hoeven we niet op een hele slechte wedstrijd terug te kijken maar zijn er nog steeds wat verbeterpunten naar boven gekomen. Volgende week weer een nieuwe ronde en dus ook weer nieuwe kansen.

Met dank aan: Paul van Iperen

Olympia'89/DOS'80 jongens B - Snelwiek Rotterdam 26-43.

We speelden zaterdagavond tegen Snelwiek Rotterdam. We wisten dat het een moeilijk pot zou gaan worden. We hadden 1 wedstrijd  gewonnen en 1 wedstrijd verloren. We begonnen de wedstrijd wel redelijk in de aanval alleen in de dekking konden zij makkelijk scoren. Aan het einde van de eerste helft liepen hun uit omdat ze spelers van ons gingen uitdekken. We hadden een goede peptalk in de rust en gingen met de nieuwe plannen de tweede helft in. We kwamen nog steeds niet in ons ritme waardoor we niet het verschil goed konden maken in de tweede helft. Uiteindelijk gingen we de keeper wisselen als laatste redmiddel maar dat hielp niet. De eindstand was 26-43.

Met dank aan: Nic Cornelissen-Wenting

Jupiter'75 - Olympia'89/DOS'80 jongens C2 19-21.

We speelden zondagmorgen uit in Eersel tegen Jupiter. Frans was wederom de coach want Jan en Kevin hadden wedstrijd in Aalsmeer. We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden want Jupiter staat op de 3de plek en hun keeper is een dispensatie speler en de opbouwer ook. En dat werd het dus ook niet. We begonnen moeizaam en kwamen zo ook een paar puntjes achter. De eerste helft misten we erg veel schoten op de sterke keeper van Jupiter. We bleven de hele tijd 2 a 3 puntjes achter zo was de ruststand 10-7 in het voordeel van Jupiter. In de rust kregen we tactische tips en daardoor kwamen we sterker uit de startblokken en pakte we meteen de voorsprong 13-16. Deze flow  hielden we de hele wedstrijd goed vol, maar op het eind werd het nog even spannend . Jupiter kwam toch weer dichterbij 19-20 maar uiteindelijk wonnen we met 19-21.

Met dank aan: Jeffrey van Erp

Taxandria - Olympia'89/DOS'80 meisjes D 8-27.

We moesten spelen tegen Taxandria. In het begin van de wedstrijd ging het iets minder goed. Maar we wisten ons goed op te pakken. De rust stand was 12-3. In de tweede helft gingen we ons tempo verhogen. Hierdoor konden enkele breakouts worden gelopen. Uiteindelijk gingen we met een vette overwinning naar huis. De eindstand was 27-8.

Met dank aan: Lynn van Lent

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp