Wedstrijdverslagen: jb1 nu wel goed uit kleedkamer

Olympia'89/DOS'80 jongens B1 - DWS 29-26.

Zaterdagavond 30 november speelden wij als Olympia’89/Dos’80 op plek 2 tegen DWS uit Schiedam die op de derde plek stonden. Wij wisten dus dat het een spannende en lastige wedstrijd zou worden omdat we hun uitslagen hadden bekeken. Toen ze de sporthal in kwamen, zagen we dat ze heel groot waren en dat het dus waarschijnlijk en lastige en fysieke wedstrijd zou worden. Na het beginsignaal van de scheidsrechters begonnen we goed; na 0-1 achter vochten we terug naar 3-1 voor ons. We stonden goed ons mannetje in de verdediging. We kwamen er overigens wel achter dat ze erg sterk waren op de opbouw toen Mika Reijnen een stukje tand verloor in de verdediging. De wedstrijd in de eerste helft verliep goed. In de verdediging keihard beunen met elkaar en in de aanval rustig iets opzetten en dan scoren. Hierdoor gingen we uiteindelijk de rust in met 16-14. Ons zwakkere punt dit seizoen is dat we soms niet scherp uit de kleedkamer komen voor de tweede helft, maar deze keer ging dat goed. We scoorden al gauw weer een paar doelpunten en DWS schoot een paar ballen over. Allebei de partijen speelden en goede tweede helft, maar Olympia’89/Dos’80 was veel feller en dat werd beloond. En werden een paar snelle tegenaanvallen gelopen en afgemaakt en er werd een mooie break-out op fantastische wijze gestopt door Olympia’89/Dos’80. Onze voorsprong bleef maar groeien en uiteindelijk hebben wij deze lastige wedstrijd knap gewonnen met 29-26. We waren deze wedstrijd een goed en hecht team met hulp van onze coaches Wilco van Vliet en Jan van Munster SR.

Met dank aan: Wouter Zaat

Olympia'89/DOS'80 jongens B2 - White Demons 35-31.

We moesten tegen White Demons uit Berkel Enschot. Een leuk team, ondanks dat we de uit wedstrijd vorige keer ver wonnen. We begonnen stroef en het ging gelijk op, aanvallend ging het erg goed en bleven we scoren maar verdedigend stonden we een beetje te slapen waardoor er veel open kansen kwamen voor de tegenstanders en het zo dus ook voor de keepers lastig werd. Gelukkig kwamen we uiteindelijk 4 doelpunten voor. Maar op het einde van de 1e helft ging het veel minder dus werd de ruststand 20-19 in ons voordeel. De 2e helft begonnen we beter en pakte onze keeper Rens de Klein een paar mooie ballen waardoor we weer 5 doelpunten voor kwamen. Daarna bleef het op en neer golven en kwam White Demons nog 1x terug maar uiteindelijk scoorden wij toch nog 4x meer dan hun. Eindstand van 35-31 in ons voordeel.

Met dank aan: Jeffrey van Erp

De Sprint - DOS'80/Olympia'89 meisjes C2 11-21.

Vandaag moesten we spelen tegen De Sprint. De ruststand was 11-5 voor Olympia’89 en de eindstand 21-11 ook voor ons. In het begin kwamen we makkelijk door de verdediging heen maar naar de rust werd het moeilijker. In de verdeling sloten we goed waardoor er moeilijk iemand door heen kwam. Als eerst verdedigde we 5 1 en toen stapte we over naar 3 3 maar toen kon de tegenpartij de hele tijd erdoorheen waardoor we weer naar 5 1 zij gegaan. Door vaak ik beweging te zijn of de wissels lukte het om te scoren.

Met dank aan: Lynn van Lent

 

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren