Wedstrijdverslagen: JC en JB boven de 50, ook zege HA

Olympia'89/DOS'80 jongens B - EHV/PSV 51-34.

We moesten vandaag tegen EHV/PSV. We begonnen de wedstrijd niet fel, waardoor de tegenstander makkelijk kon scoren. Later in de eerste helft begonnen we wel beter samen te spelen, vooral in de verdediging. In de aanval scoorden we wel erg gemakkelijk. De ruststand was 25-16. Na een goede peptalk van de coaches begonnen we wederom slecht aan de tweede helft. Later in de wedstrijd werden we steeds feller en brachten we de wedstrijd tot een goed einde. De eindstand was 51-34.

Olympia’89/DOS’80 heren A - Houten 22-20.
Vandaag speelden we tegen het team uit Houten. Een wedstrijd waar we veel zin in hadden omdat Jochem van Houtum hier nu speelt. Hij heeft afgelopen jaren bij Olympia’89 gehandbald. Alle spelers waren aanwezig, Jordi hielp met coaching omdat hij nog herstellende is van een knieblessure.

De kansen liepen vrij gelijk op tot 5-7 in het voordeel van Houten wanneer de uitploeg de eerste time-out aanvraagt. Door het goede verdediging en keeperswerk gingen de teams in de rust met 6-8 de kleedkamers in. Hier werden de 8 tegendoelpunten gecomplimenteerd, maar ook gezegd dat 6 goals te weinig is en we moesten werken aan de afrondingen.

Aan de afrondingen werden zeker gewerkt. Een paar afstandsschoten van Jan brachten ons op een 17-19 voorsprong. Helaas ging Jan hier voor de tweede keer deze wedstrijd door zijn enkel en kon hij nu echt niet meer verder spelen. Nog 2 minuten op de klok en Houten besluit offensief te verdedigen, echter hield de thuisploeg het hoofd koel en konden ze de bal blijven rondspelen.

De eindstand was 22-20 en zo werd de wedstrijd gewonnen door Olympia’89/Dos’80!

Olympia stijgt van de 10de naar de 9de plek in de competitie en Houten zakt van 5 naar 6. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen D.W.S.

Met dank aan: Niels Verboven

Habo'95/Helios'72 - Olympia'89/DOS'80 jongens C 14-50.
Vandaag moesten we tegen Habo’ 95/Helios’72 heren c 1. De coach van dat team is een oude bekende voor Olympia’89, Jean Nicolasen. Frans van Erp coachte ons omdat Jan en Kevin zelf een wedstrijd hadden. We hebben gewonnen met 14-50. De eerste helft hadden we goed gespeeld en stond het 7-28 voor ons. En in de tweede helft hadden we met de coach af gesproken dat als iemand gescoord had of een fout maakte dan moesten we wisselen. En daar gingen we de 2 de held in en zonder dat we het door hadden zaten we al op de 40. En even daar na stonden we op de 50. We hadden een hele goede wedstrijd gespeeld en iedereen had gescoord zelfs de keeper. We vonden het allemaal een leuke wedstrijd.

 Met dank aan: Mike Buijs

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp