'We hebben elkaar geen verwijten gemaakt'

“Nee, van een crisis is geen sprake”, verzekert Frank Loeffen desgevraagd. “We staan ondanks de laatste twee nederlagen niet veel achter op de nummer 1. Het was wel weer even wennen na zo’n lange tijd om te verliezen in de competitie en dan twee keer achter elkaar, dus we hebben het er wel over gehad op de training en in de kleedkamer. Maar we hebben elkaar geen verwijten gemaakt. We moeten ons eigen spel weer spelen en er elk duel vol voor gaan, dan hoeven we van niemand te verliezen.”

De eerste nederlaag was thuis tegen titelkandidaat DIOS, toen een 25-21 voorsprong 6 minuten voor tijd toch nog werd ingeruild voor een nederlaag (25-27). Bij Berdos, dat in de onderste regionen bivakkeerde, bleek een eindspint te laat (31-30). “Van die eerste nederlaag baalden we het meeste, omdat we bij een gelijkspel de periode hadden gepakt, zo bleek achteraf. En ik denk dat het toen ook te maken had met pech dat we nog verloren, we hadden op zich niet slecht gespeeld. Dat was vorige week wel anders, toen was het van het begin af aan slappe hap. Ja, dat is heel zonde dat we daar twee punten hebben laten liggen. Op het einde kwamen we terug van 27-23 tot 30-30, maar dan wordt zo’n wedstrijd in de slotfase op details beslist.”

Door de twee nederlagen op rij is het geen mogen meer voor Olympia’89/DOS’80, maar is het moeten geworden. “Klopt”, zo zegt de cirkelloper over de partij tegen Arbo Rotterdam handbal. “Anders gaan zij ook over ons heen en haken we voorlopig even af. En als je drie keer op rij zou verliezen, dan zouden de kopjes wel eens kunnen gaan hangen. Het zal niet makkelijk worden, want zij zijn een goed jong team met aanvulling van wat oudere spelers. Bovendien hebben wij er in de play-offs voor gezorgd dat ze degradeerden, dus ze zullen we extra gemotiveerd zijn om ons te verslaan.”

Frank hoopt deze avond ook wat meer zijn stempel op het Olympia-spel te drukken dan tot nu toe dit seizoen. “Verdedigend gaat het goed in het middenblok en ook de penalty’s gaan er over het algemeen wel in, maar aanvallend wil ik belangrijker worden. Wat de oorzaak is dat het nu wat minder is? Lastig te zeggen, anders had ik het wel opgelost. Al met al vind ik dat ik een redelijk seizoen draai, maar ook niet meer.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp