Vervelende start van eredivisie-avontuur

OSS - De handballers van Olympia’89/DOS’80 hebben van hun eredivisiedebuut geen feestje kunnen maken. Zaterdagavond werd thuis in de Mondriaanhal van mede-promovendus WHC-Hercules verloren: 20-26 na een ruststand van 6-13.

Een oorzaak voor de nederlaag was snel gevonden: de magere doelpuntenproductie in de eerste helft, en dan met name het eerste kwartier. In dat tijdsbestek werd er geen enkele veldgoal gemaakt. Twee rake strafworpen van Frank Loeffen waren de enige wapenfeiten. De gasten scoorden in die periode vier keer: 2-4. Op zich niks onoverkomelijks, maar dat kon niet gezegd worden van de ruststand van 6-13. Nieuwkomer Youri Jonkers vuurde tweemaal raak en kon nog een heel klein beetje tevreden zijn, maar verder gingen de spelers met teleurgestelde gezichten van het veld. Martin van Iperen en Geert van de Goor hadden dat al eerder gedaan met vervelende blessures, ook dat nog.

In de tweede helft bleef de verdediging keurig op orde, maar duurde het te lang voor het scorende ritme werd gevonden om het duel weer spannend te maken. WHC-Hercules flirtte lange tijd met een marge van tien+ treffers (wat de kampioen van de eerste divisie vorig seizoen wel lukte, 20-32), maar in de laatste tien minuten begin het plots te draaien aan Osse zijde, waardoor dat scenario in de prullenbak kon. Van 15-23 ging het naar 20-24, onder meer door treffers in een dubbel ondertal en zelfs een doelpunt met slechts drie man op het veld. Keeper Rik Horbach stopte een penalty, maar achteraf bleken dit allemaal kleine persoonlijke succesjes. Want wie het grotere plaatje bekeek, zag dat de Hagenaren nooit echt in de problemen kwamen. De 20-24 viel immers pas twee minuten voor tijd. In de absolute slotfase voerde de tegenstander de marge weer op naar zes: 20-26.

Conclusie: goed verdedigd, maar in de aanval moet er echt een tandje bij. Volgende week spelen de heren opnieuw thuis, nu tegen Volendam 2. Hopelijk blijken dan de blessures mee te vallen, al liet zich dat zo niet aanzien zaterdagavond.

Olympia’89/DOS’80 - B&B Healthcare/WHC-Hercules 20-26 (6-13). Scores Olympia: Youri Jonkers 5, Chiel van Iperen 4, Frank Loeffen 3, Frennie Bens 2, Olaf Langens 2, Erik Loeffen 2, Twan van Iperen 1, Harm van Iperen 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren