Verslagen: heren A verslaan DWS opnieuw

Olympia'89/DOS'80 heren A - DWS 23-20.

Vandaag hebben wij een wedstrijd moeten spelen tegen DWS. Dit is de 2de keer dat wij hun tegenkomen in de competitie de vorige keer hadden wij gewonnen maar wel krap. We begonnen sterk in de verdediging en hadden een goede aanvalsplan, vooral Niels en Kevin scoorde goals in de 1ste helft. Er waren af en toe breaks bij ons waardoor de hoeken genoeg ruimte kregen om te scoren. Het werd op het einde een beetje krap en de ruststand was 12-8. In de 2de helft kwam DWS sterk terug en hadden ze hun verdediging anders neergezet zodat ze ons uit konden pikken en zo kregen hun meer breaks, het begon gelijk te staan en als we dit wilden winnen moesten we onze opstelling veranderen. Thomas ging midden staan en ik werd linkerhoek gezet. Gelijk begon Thomas er goed door heen te gaan en begonnen we 2 punten voor te staan, met goed samenspel hielden we de verdediging goed dicht en kwamen ze er niet langs. Bij nog 2 minuten met tijd begonnen ze uit te dekken en konden wij nog net 1 doelpunt maken zodat de wedstrijd gespeeld was. De eindstand was 23-20.

Met dank aan: Biko v.d. Voorn

Olympia’89/DOS’80 jongens B - Hellas 33-15.

Zaterdagavond 8 februari speelden wij als nummer 2 tegen Hellas die op de laatste plek stonden. Ook al wisten we dat Hellas laatste stond, hadden we het wel lastig bij de uitwedstrijd. Ze speelden toen al het spelletje op een slimme manier, waardoor het erg moeilijk was. Met die gedachte in ons achterhoofd begonnen we aan deze wedstrijd. Na een ongelukkige 0-1 achterstand stonden we na 5 minuten met 5-1 voor. De verdediging stond goed en we konden daarom het gat vergroten. Met rust stonden we 19-10 voor. In de rust kregen we tips om de puntjes op de ‘I’ te zetten in de verdediging. Helaas werd dit niet helemaal goed uitgevoerd en konden ze alsnog drie keer scoren op die zwakke plek. Onze tweede helft was wel minder; we rondden onze 1-op-1 kansen minder af en moesten het echt hebben van het langer blijven zweven en wachten tot de keeper weg sprong. Na een klasse wedstrijd waarin we aan ons doelsaldo hebben gewerkt, hebben we terecht gewonnen met 33-15. Goede pot vanaf beide partijen. Op naar de volgende wedstrijd tegen Oliveo!

Met dank aan: Wouter Zaat

Olympia'89/DOS'80 jongens B2 - Helios'72/Habo'95 39-16.

Voor de wedstrijd hadden we al het gevoel dat we gingen winnen omdat de tegenstander laatste stond. We hadden de eerste helft daarom dus ook met 21-6 overwonnen. De tweede helft gingen we minder serieus spelen omdat we toch niks te verliezen hadden, elke keer als iemand iets goeds of slechts deed, moest hij wisselen. Daardoor werd de manier van spelen vernieuwd en het werd nu een heel stuk anders gespeeld. De strafschoten werden genomen door de keeper of door spelers die nog niet hadden gescoord. Het nemen van risico’s werd beloond in het laatste kwartiertje van het spel en de tegenstander lustte er ook wel koek van. Er was een keeper 1 tegen 1 battle waarbij de keepers van beiden helften gingen schieten op doel. Het was vermakelijk om te zien maar het leverde helaas geen doelpunten op. Verder werden er veel mooie goals gemaakt wat het spelen van deze wedstrijd een stuk leuker maakte.

Met dank aan: Thijs v.d. Berg

DOS'80/Olympia'89 meisjes C2 - Habo'95 33-10.

We moesten spelen tegen Habo. Die staan 6de, niet echt een tegenstander waar we bang voor moesten zijn. Ze verdedigde heel ver er uit waardoor wij veel ruimte kregen en doordat we snel spel speelde was het niet heel lastig om te scoren. Iedereen heeft fijn kunnen spelen en iedereen heeft gescoord! Op naar de volgende wedstrijd tegen Bouwcenterr met een taart van Febe.

Met dank aan: Silke van der Donk

 

 

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren