Verlies met lichtpuntjes

OSS - De handballers van Olympia’89/DOS’80 zijn niet goed uit hun ‘winterslaap’ gekomen. Na iets meer dan een rust verloren ze thuis van het tweede team van landskampioen Aalsmeer: 30-35 na een ruststand van 14-20.

Maar dat wil niet zeggen dat alles kommer en kwel was. Martin van Iperen, een belangrijke schakel in de verdediging, maakte bijvoorbeeld zijn rentree nadat hij in de allereerste wedstrijd van het seizoen stevig geblesseerd was geraakt. En zijn neef Wout maakte ook zijn eerste seconden na nog veel langer blessureleed. Hij kwam van de bank om in het slot van de wedstrijd de eindstand te bepalen op 30-35. Geen treffer van grote waarde op dat moment, maar hopelijk wel een voorproefje voor de rest van het seizoen.

 

Omdat Frennie Bens en Erik Loeffen dit keer vanwege blessures niet mee konden doen, moest trainer Frans van Erp een beroep doen op een aantal jeugdspelers. Die hielden zich prima staande. Keeper Paul van Iperen noteerde bijvoorbeeld vier stops in de speeltijd die hij kreeg. A-junior Niels Verboven manifesteerde zich met een prachtige treffer. B-junior Firouz Mohammed Hosseini maakte zijn debuut en dat luisterde hij op met een prima doelpunt en een puntgave assist op Twan van Iperen die zo de 29-34 kon maken.

Over de wedstrijd: tot 11-11 ging de wedstrijd gelijk op, mede doordat Kevin de Leeuw en Chiel van Iperen in de beginfase zo op schot waren. Vanaf dat moment liepen de Noord-Hollanders weg. De time-out van Frans van Erp bij 12-15 baatte niet, voor rust was de marge verdubbeld door Aalsmeer: 14-20.

Olympia kwam goed uit de kleedkamer (19-22), zag Jordi van Erp steeds beter in de wedstrijd komen - zijn vijf goals vielen allemaal in de tweede helft - maar kon desondanks Aalsmeer nooit echt doen wankelen. Volgende week een nieuwe kans thuis tegen DFS Arnhem, waar in de heenronde het allereerste punt werd genoteerd in de allerlaatste seconde (30-30). 

 

 


Olympia’89/DOS’80 - Aalsmeer 2 30-35 (14-20). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Kevin de Leeuw 5, Jordi van Erp 5, Frank Loeffen 5, Twan van Iperen 3, Wout van Iperen 1, Firouz Mohammed Hosseini 1, Harm van Iperen 1, Niels Verboven 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren