Toernooiverslag: jongens C eerste in Hasselt na winst in thriller van finale

Zaterdag 5 januari hadden we een toernooi in Hasselt, Belgie.

We moesten 1.5 uur rijden tot wel in Hasselt waren. Jan was ziek dus Kevin en Frans deden de coaching. De eerste wedstrijd was tegen Izegem uit Belgie deze was  niet erg spannend. We begonnen meteen goed en de dekking stond sterk. We hebben met 14-4 gewonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Bocholt ook uit Belgie. Deze was wel heel spannend want we stonden met 4 punten achter. Maar door goede samenwerking, vechtlust en coaching hadden we wel gewonnen met 17-15.

Hierdoor werden we poulewinnaar en dus moesten we naar een andere sporthal verkassen om de halve finale te spelen tegen handbalschool Brabant. We moesten wel 2.5 uur wachten dus toen gingen we met het gehele team naar de kermis en daar was een lekkere geur die rook naar chocolade en suikerspinnen. De derde wedstrijd ging gelijk op tegen handbalschool Brabant en gelukkig wonnen we uiteindelijk met 6-7 doordat Kars het laatste doelpunt maakte.

Op naar de finale in weer in een andere sporthal. De finale was tegen Sascha uit Belgie. De Vlaamse kampioen en bekerwinnaar van 2018 in Belgie. Kevin en Frans moesten helaas terug naar Nederland om een wedstrijd in Oss te spelen met de jongens A en de Heren 1. Dus Carin en Ingrid deden de laatste wedstrijd de coaching. Deze wedstrijd was heel spannend want we stonden steeds met 1 of 2 punten achter. De eindstand was 9-9 dus moesten we wel penalty’s nemen.

Dit hadden Kevin en Frans niet besproken met Carin en Ingrid dus wie ging de penalty’s nemen. Uiteindelijk waren Kyan, Daan en Tijmen diegene die het moesten gaan doen. Ze scoorden alle 3 en Bryon stopte de belangrijke 2e penalty. Dus toen waren we kampioen. 

Met dank aan: Mike Buys

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp