Toernooiverslag: jongens B beste in België

Op zaterdag 5 januari speelden we een toernooi in het Belgische Hasselt. We begonnen in de poulefase, hier moesten we twee wedstrijden spelen. Vervolgens gingen de bovenste twee teams door naar de winnaarskant.

De eerste poulewedstrijd speelden we tegen HV Arena Hechtel, een Vlaamse ploeg. Deze wedstrijd wonnen we redelijk gemakkelijk. We speelden nog niet heel erg scherp, maar de tegenstander was ook niet zo goed. Ook de tweede poulewedstrijd tegen HBC Izegem was niet erg lastig. We wonnen vrij gemakkelijk en speelden goed.

Uiteindelijk werden we eerste in de poule en moesten we naar een andere hal waar de bovenste twee team van alle vier de poules speelden. Het team dat tweede was geworden in de andere poule was Handbalschool Brabant. Hier speelden we dus de volgende wedstrijd tegen. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, maar later trokken we de wedstrijd meer naar ons toe. Uiteindelijk wonnen we deze wedstrijd toch weer overtuigend.

De volgende wedstrijd tegen Hasselt was echter heel veel lastiger. Dit was mogelijk wel het lastigste team van het toernooi. Als we deze wedstrijd zouden winnen, dan zouden we de finale spelen. Het ging constant redelijk gelijk op en we speelden erg sterk. Hasselt ging steeds meer mensen van ons uitdekken, hierdoor kwamen ze weer dichtbij. Maar we bleven vechten en uiteindelijk trokken we toch aan het langste eind en wonnen we toch met zo'n 4 punten verschil. Dus de finale was bereikt!

Hiervoor gingen we weer naar een andere sporthal waar we speelden tegen KTSV Eupen (een ploeg uit Duitstalig België). Hier kregen we het in de finale erg lastig tegen. Het was even nog de vraag of Jelte en Jasper mee gingen doen omdat die om 7 uur een wedstrijd met de jongens A hadden in Oss, maar gelukkig na overleg met Frans en Hans was dit wel het geval. De finale ging erg gelijk op. Zij verdedigden vooral in het begin erg goed. We hadden redelijk wat moeite om door de dekking te breken. Maar even later ging dit beter, er werd door ons 3x vanuit de hoek gescoord en daardoor kwamen we voor te staan. Maar het was zeker nog niet gewonnen, constant bleef het spannend en ging het op en neer. Ook de laatste paar minuten was dit het geval, we stonden twee punten voor, zij maakte daar nog 1 van, maar de laatste 30 seconden scoorde Biko die vervolgens de wedstrijd besliste. Zo werden we eerste op het toernooi! :)

Met dank aan: Job van Kuppeveld

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp