Swift maatje te groot voor dames

HELMOND - Zaterdagavond namen de dames van DOS’80 het in een uitwedstrijd op tegen Swift Helmond. Vorige week grepen de dames net naast de overwinning en nu stond er een loodzware tegenstander op het programma. Met name break-outs van Swift waren dodelijk, ondanks uitstekend keeperswerk van Inge Turlings. Swift was een maatje te groot voor de promovendus uit Heesch, einduitslag 31-18.

In de beginfase van de eerste helft hielden de Heesche dames goed stand tegen, titelkandidaat, Swift Helmond. Na 10 minuten prijkte er een kleine achterstand van 5-4 op het bord. Daarna was het Swift Helmond dat de gashendel omhoog draaide. Met snelle break-outs wisten de gasten een ruime marge te creëren en uit te lopen naar een 16-10 ruststand.

Het beeld van de tweede helft was niet veel anders dan dat van de eerste helft. Een oppermachtig Swift Helmond dat er geen gras over liet groeien. Vanuit Heesch perspectief waren er zeker lichtpuntjes te zien. Zo verschalkte Anne van Munster de sterke Helmondse verdediging met een prachtig onderhands schot. Ook keepster Inge Turlings keepte meer dan uitstekend door naast enkele miraculeuze reddingen ook nog enkele strafworpen te stoppen. Toch kon aanvoerdster Sanne Turlings na afloop terugkijken naar een leerzame wedstrijd: “Swift was een maatje te groot, maar we hebben laten zien dat we het koppie niet hebben laten hangen. Dat is compliment waard voor onze ploeg, we zijn blijven handballen

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren