Paul Schobbers: ‘Wil dat dames risico nemen’

Een nieuwe club, een nieuwe naam, over een jaar dan, want Olympia’89 en DOS’80 zijn nu bezig aan hun laatste seizoen als aparte verenigingen. Hoogste tijd om jou op een leuke manier voor te stellen aan onze (toekomstige) clubgenoten! Deze keer in ‘Ons kent ons’: Paul Schobbers (trainer dames DOS'80/Olympia'89).

Vertel eens wie je bent en waar onze clubgenoten jou van kunnen kennen.
Paul Schobbers is de naam en ik woon in het buitengebied van Heesch. Dit jaar ga ik de dames trainen en coachen bij DOS’80/Olympia'89. Voor mij een niet onbekend terrein, omdat ik al eerder zowel de dames als de heren heb getraind. Ik ben de partner van Karin van Erp die iedereen binnen Olympia’89 zeker zal kennen. Ook ben ik regelmatig te vinden geweest op de tribune in Heesch bij de dames.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Op de locatie Hooghuis Zuid-West ben ik gymdocent. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben actief met hardlopen en zwemmen, ik moet bewegen en voel me daardoor heerlijk fit.

Hoe ben je met handbal in aanraking gekomen?
Ik ben begonnen met handbal toen ik 10 jaar oud was. Handbalvereniging Oss heette de vereniging toen oftewel Havoss, die vereniging is uiteindelijk de voorloper geweest van het huidige Olympia’89. Samen met mijn broer Ruud speelde ik in een team. Daarna heb ik gehandbald bij DOS’80 en bij Volt uit Tilburg, omdat ik daar toen op de lerarenopleiding lichamelijke opvoeding (ALO) zat. Ik ben als keeper actief geweest maar heb ook gespeeld als veldspeler.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om (opnieuw) trainer van de dames te worden?
Tijdens het Beachhandbal toernooi van 2018 ben ik gepolst om trainer te worden. Ik was toen net begonnen met een studie, de master sport- en bewegingsonderwijs in Eindhoven en had het te druk. Ik heb toentertijd aangegeven dat ik na deze studie misschien wel tijd zou hebben. Dat heeft men goed onthouden en ben ik na het afgelopen zaalseizoen opnieuw benaderd.

Wat wil je de dames bijbrengen en wat is de verwachting die je dit seizoen hebt?
Allereerst wil ik zeggen dat er een jonge, gedreven groep staat, ik zie dat het goed klikt tussen de dames uit Oss en Heesch. Dat is alleen maar positief met het oog op de toekomst. Verder wil ik attractief en aanvallend spel zien en dat de dames leren om bewuste risico’s te nemen in de vorm van bijvoorbeeld het onderscheppen van een bal in de verdediging. Dat gaat dan ook wel eens mis, maar dat mag! De keren dat het een gemakkelijk doelpunt oplevert, zijn toch ook mooi meegenomen. Dat bedoel ik met het nemen van een risico. Ik verwacht goed mee te kunnen draaien als middenmoter en misschien zit er dan ook meer in.

Tot slot nog een aantal random vragen en dilemma’s:

Heb je een bijnaam en hoe kom je eraan? Ze noemen me ook wel Schobbiak, dat zal wel iets met mijn achternaam te maken hebben…

Wat is een mooi compliment dat je onlangs hebt gekregen? De dames zeggen dat ik zo fit ben! Dat is toch mooi om te horen.

Stel: de Olympische Spelen worden in Nederland georganiseerd. Welke drie sporten wil jij naast handbal nog meer bijwonen?Zwemmen, volleybal en ook bij de paralympische spelen rolstoelbasketbal, zo gaaf om te zien!

Duik jij ergens bovenop of ga je gestructureerd aan de slag? Ik duik er bovenop!

Wanneer heb jij echt geluk gehad? Gelukkig heb ik weinig geluk nodig gehad.

Liggen jouw onderbroeken netjes gestreken en gevouwen in je kast of gooi je ze gewoon in een la? Die liggen niet eens in een la…

Waar mogen we jou ‘s nachts voor wakker maken? Voor een wandeling in de bergen.

Voor altijd 25 centimeter kleiner of voor altijd 25 kilo zwaarder? Ik lever dan die 25 centimeter wel in.

Een week zonder auto of een week lang iedere dag de afwas doen? Ik kan best een week zonder de auto.

In de laatste seconde met 1 punt verliezen of met 20 doelpunten afgeschoten worden? Met 1 doelpunt verschil verliezen.

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren