Kijk terug: hoe Olympia naar de eredivisie promoveerde

UPDATE 2 JUNI: via de link van de livestream is deze historische wedstrijd terug te kijken

 

***

 

Zaterdag 1 juni spelen de Heren Senioren 1 van Olympia'89/DOS'80 de grote finale voor een plek in de Eredivisie. Tegenstander is Bevo HC HS2. Voor iedereen die helaas niet mee kan naar Panningen om de mogelijk historische dag van dichtbij mee te maken, hebben we goed nieuws. De finale is live te volgen via de livestream van Bevo HC.

Klik hier om naar de livestream te gaan

De livestream start zaterdag om 18:45. 

 

Nog één keer, hoe zit het nou?
De finale volgt de best-of-two regeling. Dat betekent dat er twee wedstrijden (thuis en uit) gespeeld worden om te bepalen wie de winnaar is van de finale.

De eerste wedstrijd werd thuis in Oss gewonnen door Olympia'89/DOS'80 met 22-20.

Als Olympia'89/DOS'80 de wedstrijd in Panningen wint of gelijk speelt is Olympia'89/DOS'80 hoe dan ook winnaar van de finale en promoveren zij rechtstreek naar de Eredivisie.

Ook als Olympia'89/DOS'80 met slechts één verschil verliest is een promotie zekerheid. Beide ploegen hebben dan een keer gewonnen, maar Olympia'89/DOS'80 heeft dan een beter doelsaldo.

Wanneer Olympia'89/DOS'80 met twee verschil verliest, is het doelsaldo gelijk. Er wordt dan gekeken naar wie de meeste uitdoelpunten heeft gemaakt. Dit betekent het volgende: Als Olympia'89/DOS'80 21 of meer doelpunten maakt, mogen de Brabanders met twee verschil verliezen en promoveren ze alsnog.

Wanneer Olympia'89/DOS'80 met 2 verschil verliest maar we scoren 19 of minder uitdoelpunten, dan heeft Bevo HC de finale dus gewonnen.

Met een nederlaag van 3 verschil of meer, is ook Bevo HC de winnaar van de finale en speelt Olympia'89/DOS'80 volgend jaar gewoon weer in de Eerste Divisie.

Alleen als het weer precies 22-20 wordt in het voordeel van Bevo HC. Dan volgt er een beslissing met penalty's.

Hoe dan ook, het is nog lang niet gespeeld en de spanning zit er vol in! Kijken dus!

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren