'Onopvallend aanwezig, dat geeft zijn klasse weer'

OSS - Olympia’89 staat zaterdagavond 2 februari stil bij het 40-jarige jubileum van scheidsrechter Joost Meulendijks. De man in het zwart, die bij de heren 1 steevast achter de wedstrijdtafel zit, wordt kort voor de wedstrijd in het zonnetje gezet. Voorzitter Pieter Cornelissen-Wenting zet hem in het zonnetje en zal hem namens het NHV ‘de gouden fluit’ aanbieden. Na de wedstrijd krijgt hij bovendien een borrel aangeboden. Een dik verdiende geste aldus Karina van de Goor, lid van de technische commissie. “Je kunt altijd een beroep op hem doen. En achter de schermen verricht hij veel werk, Joost is een echte Olympia-man, bovendien overal inzetbaar.”

Naast een fijne vrijwilliger is Joost bovendien een uitstekende scheidsrechter. “Joost is onopvallend aanwezig in het veld, dat geeft zijn klasse weer”, aldus Karina. “Als teams zich na afloop afvragen wie gefloten heeft, dan heb je het goed gedaan als scheidsrechter. En dat gebeurt heel vaak bij wedstrijden van Joost.” Joost zelf is blij met zijn 40-jarig jubileum. “Het vervult me ook een beetje met trots, en nu probeer ik ook de 50 te halen. Vroeger dacht ik dat dit een mooi moment was om te stoppen, maar nu kan ik het toch niet laten. Het is een mooie uitlaatklep.”

Joost hoefde 40 jaar geleden minder moeite te doen om gediplomeerd scheidsrechter te zijn dan tegenwoordig. “Ik haalde mijn theorie en kon zo beginnen, zonder praktijkervaring. Ik mocht direct aan de slag met een seniorenwedstrijd in Eindhoven, zonder begeleiding. Dus ja, in het begin zal ik best wel wat fouten hebben gemaakt.” Na 3 jaar solo te hebben gefloten ging hij verder als koppel met Jan Linders. “Dat klikte meteen. En dat hebben we 25 jaar met veel plezier gedaan. Het hoogtepunt voor mij was dat we de bekerfinale van Brabant mochten fluiten en dat we daarna promoveerden naar de landelijke derde divisie. Dan hebben we het over de jaren ‘80.”

Waar zit voor Joost de fun? “Het is een uitdaging om elk duel tot een goed einde te brengen. En het klopt dat ik in mijn eentje naar een wedstrijd ga, maar ik loop al zo lang mee, dat ik veel mensen ken. Natuurlijk is het balen als je een harde partij hebt en mensen rood moet geven. Of dat een coach na afloop flinke kritiek op je heeft. Maar dat kan ik ook makkelijk van me afzetten. En heel vaak gebeurt dat ook niet. Dus ja, ik ga nog elk weekeinde met plezier op pad.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp