Olaf Langens: 'Voel me vrijer in het veld'

Met de handballers van Olympia’89/DOS’80 gaat het niet zo lekker dit seizoen, maar voor Olaf Langens geldt dat niet. De 22-jarige Heeschenaar maakt veel minuten en heeft al 13 treffers achter zijn naam, slechts 2 minder dan topscorer Chiel van Iperen. “O, dat laatste wist ik niet eens. Maar je hebt gelijk, het gaat lekker met me. Ik speel natuurlijk al langer in het eerste, maar vorig seizoen in de nacompetitie greep ik echt mijn kans. Toen ging het goed en die lijn heb ik doorgetrokken naar dit seizoen. Ik ben nu waar ik wilde zijn toen ik van DOS overstapte naar Olympia.”

De HAN-student communicatie- en multimediadesign stapte een seizoen vóórdat de twee clubs het fusietraject in gingen over van Heesch naar Oss. “Maar het eerste seizoen kreeg ik geen echte kans, daarna werd het geleidelijk meer. Vorige seizoenen deed ik de combi heren 1 en heren 2, maar nu is het alleen nog maar het eerste. En begin ik soms ook in de basis. Dat geeft vertrouwen en betekent dat ik me ook vrijer in het veld voel.” Met resultaat dus. “En ik denk ook dat de snelheid van de eredivisie me beter ligt dan het meer fysieke spel van de eerste divisie.”

Olaf is een rechtshander op de rechteropbouw. Niet ideaal, maar toch prikt hij menig goal vanaf die positie binnen. “Ja, mijn hoek is kleiner dan die ten opzichte van een linkshander, maar toch gaat het afronden goed. Ik heb daar geen echte verklaring voor, behalve dat dan ik bij DOS ook lang rechteropbouw was. Ik voel me daar prima op mijn plek, maar als ze ooit vragen of ik naar de linkerkant wil, dan zeg ik daar uiteraard geen nee tegen.”

Olaf heeft tot nu toe gemengde gevoelens over het eredivisieavontuur. “Het is hartstikke leuk om te zeggen dat je eredivisie speelt, maar tot nu toe hebben we het nog niet echt waargemaakt. Tegen E&O hebben we ons niveau gehaald. Dat niveau moeten we altijd halen, zodat we snel van de nul af komen. Zaterdag tegen Limburg Lions 2 hadden we een complete offday. Hoe de stemming nu is? In de bus was het op de terugweg een stuk rustiger dan anders, er heerste een grafstemming. Maar maandag op de training was dat gevoel al weg. Het chagrijn was weg, we beginnen gewoon weer opnieuw. Misschien blijkt achteraf dat die dikke nederlaag bij Lions wel de ommekeer is geweest. Laten we dat hopen.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren