Nipte nederlaag voor jeugdige ploeg

AALSMEER - De handballers van Olympia'89/DOS'80 moesten improviseren voor de uitwedstrijd tegen Aalsmeer 2 door enkele blessures en andere afwezigen. Dat lukte aardig, maar het werd desondanks een kleine nederlaag: 29-26 na een ruststand van 14-12.

Drie jeugdspelers mochten minuten maken in sporthal De Bloemhof. Kevin van Erp speelde vorig seizoen al enkele keren mee in de bekercompetitie, maar nu was daar dan ook zijn eerste competitieoptreden. Kyan van Berlo maakte vorige week zijn debuut en kwam nu voor de tweede keer binnen de lijnen, terwijl Jan van Munster (jr.) voor de allereerste keer met 'de grote jongens' mee mocht doen. Ze deden het geen van allen onverdienstelijk, maar een doelpuntje zat er niet in voor het trio.

Erik Loeffen liet acht treffers noteren. Na een kwakkelseizoen vol kleine en grotere blessures is de aanvoerder weer helemaal terug, zoveel is duidelijk. Maar man of the match werd hij niet; die was aan de andere kant te vinden. Niko Blaauw maakte de winnende treffer voor het eerste team van Aalsmeer in de supercup en ging in de voorbereiding op trainingsstage bij de Duitse kampioen. Geen wonder dat hij een grote rol had in de overwinning van de thuisploeg.

Olympia speelde een zeer redelijke partij, op twee kleine dipjes na. De beginfase (5-0) deed het ergste vrezen, maarde ruggen werden gerecht (6-6). Aalsmeer pakte de draad weer op en bleef telkens aan de goede kant van de score in de eerste helft: 14-12. Ook het begin van de tweede helft was minder, waardoor de Ossenaren de achterstand vergroot zagen worden: 20-14. Olympia bleef knokken en kwam wat dichterbij, maar niet voldoende.

Green Park Aalsmeer 2 - Olympia'89/DOS'80 29-26 (14-12). Scores Olympia: Erik Loeffen 8, Frank Loeffen 6, Jordi van Erp 4, Chiel van Iperen 3, Frennie Bens 3, Olaf Langens 2.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren