'Met teamspirit zit het heel goed'

Dat het met het teamgevoel wel goed zit bij de handballers van Olympia’89/DOS’80, dat is duidelijk tijdens de wedstrijden. Maar niet alleen binnen de lijnen helpen de spelers elkaar, weet Wout van Iperen. “We hebben nu ook pas Frennie Bens voor de tweede keer geholpen met het opknappen van de spelersbus. Roestplekken wegwerken, dat werk. Dat vind ik wel mooi om te zien. Hij heeft die bus gekocht en dat is echt een uitkomst voor ons. Zo laten we daar toch onze waardering voor zien.”

De teamspirit zal vanavond hard nodig zijn in de thuiswedstrijd tegen Aalsmeer 3, een traditioneel zeer moeilijke tegenstander. “Dat bleek vorig jaar wel. Ik was er zelf niet bij, maar tot een kwartier voor tijd stonden we er goed voor en toch wonnen zij. Aalsmeer is gevaarlijk tot de laatste minuut. Een fysieke ploeg die met ervaring en gemenigheidjes een andere ploeg het heel lastig kan maken. De afgelopen jaren hebben we zes keer tegen ze gespeeld en gaan we er telkens beter mee om. De laatste keer wonnen we uit bij ze, wat maar weinig ploegen gegeven is. Toen wisten we dat we echt op de goede weg waren in de tweede seizoenshelft.” 

De inhaalrace die Olympia op één gelijkspel van de eredivisie bracht, wordt dit jaar doorgetrokken. Uit de eerste twee wedstrijden werd het volle pond gepakt, de eerste topper - vorige week uit bij WHC - leverde een punt op. Daardoor staan de Ossenaren bovenaan in de eerste divisie. “Maar ik houd toch een dubbel gevoel over aan de 33-33. Vooraf zou je daarvoor getekend hebben, maar achteraf had je op basis van een super eerste helft op meer gehoopt. Aan de andere kant, zij kwamen in de slotfase weer op voorsprong, dus dan mag je ook weer niet klagen.”

Wout is zelf ook aan het seizoen begonnen, met 28 treffers in 3 wedstrijden. “Natuurlijk houd ik dat wel een beetje in de gaten, maar ik vind het belangrijker om te winnen dan veel te scoren. Het zegt ook vaak niet alles. Ik moet het voor een groot gedeelte ook van mijn breaks hebben en die kan je veel lopen als de tegenstander zijn kop laat hangen, zoals bij onze eerste twee wedstrijden dit seizoen. Natuurlijk geeft het een goed gevoel als je veel scoort, maar zo’n goal is net zozeer een verdienste van de defensie als van mij.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp