Met nederlaag de feestdagen in

BEEK - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben de laatste wedstrijd van het prachtige jaar 2019 verloren. Uit bij BFC werd het 33-27 na een ruststand van 21-13. 

Het meest veelbesproken moment van de wedstrijd was de laatste seconde van de eerste helft. Olympia kreeg nog een 9 meter. Chiel van Iperen legde aan, maar raakte het hoofd van een BFC-speler. Rood, oordeelden de scheidsrechters. Trainer Frans van Erp uitte zijn bedenkingen en kreeg vervolgens ook rood. Een vervelend einde van een eerste helft waarin de rood-zwarten hun verdediging maar niet op orde kregen.

In de tweede helft begon Olympia met een dubbel ondertal, bij een stand van 21-13. Even was er de vrees dat de score wel eens hoog op zou kunnen lopen, maar BFC kon de marge maar met één punt vergroten: 24-15. Twan van Iperen scoorde op dat moment op de cirkel twee keer en gaf zijn ploeg zodoende weer wat nieuw elan.

Ook zonder Chiel, die doelpunt 100 tot en met 105 van dit seizoen maakte in de eerste helft, werd het net vaak gevonden. De gedachte dat Olympia té afhankelijk is van hem, bleek gelukkig niet waar.


Olympia kwam terug tot 29-26, met nog een kleine tien minuten te gaan. Het momentum was even bij de Ossenaren. Het volgende doelpunt zou heel belangrijk zijn, dat voelden alle toeschouwers. Het duurde lang voordat die viel en het was uiteindelijk de thuisploeg die scoorde: 30-26. Wedstrijd beslist, waarna BFC het verschil weer groter maakte: eindstand 33-27. 

BFC - Olympia'89/DOS'80 33-27 (21-13). Scores Olympia: Chiel van Iperen 6, Erik Loeffen 5, Jordi van Erp 5, Frank Loeffen 5, Kevin de Leeuw 2, Twan van Iperen 2, Frennie Bens 2.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren