Martin van Iperen: 'Toen ging alles vanzelf'

De handballers van Olympia’89/DOS’80 kunnen vanavond goede zaken doen in de thuiswedstrijd tegen DIOS. “Dat denk ik ook”, reageert Martin van Iperen op die stelling. “Als we ruim winnen, dan staan we er goed voor.” Ga maar na, dan heeft Olympia twee punten meer dan laatste tegenstander Aristos en een flink beter doelsaldo, waardoor een kleine nederlaag ook genoeg zal zijn. “En ja, ik weet ook dat DIOS niet meer kan promoveren. Maar zij zullen echt wel hun best doen. Als je speelt, wil je winnen. Zo is het toch?”

Het is alweer even geleden, maar de laatste wedstrijd was thuis tegen Aristos. In de slotminuut werd de volle winst gepakt in een thriller van een wedstrijd: 26-25. “Het was eigenlijk een zelfde soort partij als vorig jaar. Het had alle kanten op gekund, het had ook gelijk kunnen eindigen of in een nederlaag voor ons. Nee, ik had geen gevoel tijdens de wedstrijd dat we zouden gaan winnen. Je kon er niks van zeggen, zo dicht zat het bij elkaar.”

Dat gold niet voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie, uit bij DIOS. “Toen ging alles vanzelf. Bij ons ging alles erin, terwijl zij veel ballen misten. Zowel verdediging als aanval liep ontzettend goed, ondanks de hitte. We speelden in een ‘ballonhal’. Buiten was het 22 graden, dus was het binnen nog een stuk warmer. De warmste hal waar ik ooit in gespeeld heb voor zover ik me kan herinneren.” Extra knap van onze heren aangezien dit duel snel kwam na de mislukte promotiewedstrijd bij NHC. “In eerste instantie hadden we helemaal geen zin in de nacompetitie, maar als je besluit er met z’n allen voor te gaan, wordt het ook snel weer anders.”

Martin miste een groot deel van de slotfase van de reguliere competitie door een blessure die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen Volendam. Voor hem leverde deze pot handbal dus meer op dan mooie herinneringen. “Ik kreeg een elleboog in mijn gezicht, de dokter zei daarna een lichte hersenschudding. Ik denk dat ik toch een week of 3 a 4 elke avond hoofdpijn had. Dan moet je slim zijn en niet forceren om te spelen. Echt frustrerend was dat niet, behalve de wedstrijden die ik bekeek en dat we dan op achterstand kwamen. Maar nu ben ik gelukkig weer helemaal fit en in mijn ritme, want het is toch altijd weer even wennen als je er een paar weken uit bent geweest.”

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren