Late strafworp is nekslag voor dames

HEESCH - Zaterdagavond begon de competitie voor de handbaldames van DOS’80/Olympia'89. Na promotie spelen zij nu in de eerste klasse. In sporthal ’t Vijfeiken nam het team van de nieuwe trainer/coach Paul Schobbers het op tegen Avanti uit Drunen. Pas in de slotseconde bogen de Heesche dames het hoofd, 19-20 was de eindstand.

DOS’80 kwam voortvarend uit de startblokken en kende geen schroom als nieuwkomer in de eerste klasse. Na een 3-1 voorsprong knokte Avanti zich terug naar een 6-6 tussenstand. Lange tijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het aanwezige publiek werd verwend met attractief spel en een spannende partij handbal. Zo wist DOS’80 zelfs met een speler minder te scoren. Zo wisselden beide ploegen steeds stuivertje, nimmer werd het verschil groter dan 1 doelpunt. De ruststand was 10-10.

Avanti nam na de rust meteen op 2 doelpunten voorsprong. Toch wist de Heesche formatie zich terug te spelen naar een gelijke stand. Met nog 2 minuten op de klok was de stand nog steeds gelijk 19-19. Keepster Inge Turlings stopte nog een strafworp, maar DOS’80 wist in de laatste minuten niet meer te scoren. In de laatste aanval die Avanti nog had, wisten zij nog een speelster op de hoek vrij te spelen. Daar kwam met nog twee seconden te gaan een strafworp uit voort. Ditmaal was Inge Turlings kansloos. “Een vervelende nederlaag in de laatste seconde, maar ik heb een goede wedstrijd van onze kant gezien!” aldus coach Paul Schobbers.

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren