Knappe en grote uitzege met bijzondere verhalen

VOLENDAM - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben hun tweede (uit)zege van het seizoen behaald. Uit bij Volendam 2 werd er met een door blessures flink gewijzigde ploeg met verrassend grote cijfers gewonnen: 25-36 na een ruststand van 14-16.

Het was een bijzondere avond voor A-junior Niels Verboven. De ooit van Habo overgekomen speler mocht in de eerste helft al tussen de lijnen komen, toen de ploegen nog erg aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft maakte hij ook nog zijn minuten. Op dat moment was de Osse zege wel binnen. Hij gaf de zege en zijn debuut nog wel extra glans door de 25-35 aan te tekenen.

De volle ziekenboog van Olympia werd dit weekeinde nog voller door een rugblessure van Jordi van Erp. Vandaar dat niet alleen Niels Verboven meedeed, maar ook Jan van Munster en Ben Woolfitt. Eerstgenoemde had eerder al minuten gemaakt in de eredivisie, maar nog niet gescoord. Nu deed hij dat wel, Jan tekende de 19-29 aan. Ben was vorige week al trefzeker in Den Haag, maar die score leverde niks op. De goal van zaterdagavond in Volendam was veel belangrijker. De tegenstander rook bloed toen het van 7-13 terugkwam naar 12-13, maar de rechterhoek zorgde ervoor dat Volendam niet gelijk kon komen en naar later bleek ook nooit meer zou komen. 

Chiel van Iperen wordt vaak opgenoemd in deze verslagen, maar zo'n avond als deze maakt hij ook zelden mee. Liefst zestien (!) keer scoorde hij. Bij 7-9 maakte hij zelfs vier doelpunten op rij. Wat Volendam ook deed, ze kregen de Lithoijenaar niet onder controle. Het past in een trend want zijn gemiddelde van de laatste drie weken is dertien treffers per wedstrijd. Keeper Erwin van den Elzen speelde ook ijzersterk; hij noteerde 22 reddingen, in de tweede helft zelfs drie knappe saves op rij. Ook leuk: collega Rik Horbach stopte een strafworp.

De onverwachtse (grote) zege was een mooi verjaardagscadeau voor oppersupporter André van Orsouw, die een dag later zijn 55e verjaardag vierde, maar deze avond zijn stem niet spaarde. Zijn getrommel en geschreeuw hielp het beste in het begin van de tweede helft. Toen kwam Volendam wederom terug tot één punt verschil (15-16), maar een run van 0-5 (drie keer Chiel van Iperen) brak het verzet van de reserves van de Beneleague-ploeg.

Door de overwinning heeft Olympia steviger Havas onder zich. Het gat naar een veilige plaats is helaas nog wel onverminderd groot.

Kras Volendam 2 - Olympia'89/DOS'80 25-36 (14-16). Scores Olympia: Chiel van Iperen 16, Frank Loeffen 7, Harm van Iperen 4, Erik Loeffen 3, Frennie Bens 3, Ben Woolfitt 1, Jan van Munster 1 en Niels Verboven 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren