Jongens C2 zevende bij NK beach

We begonnen ons toernooi vol met goede zin en met de instelling dat we eruit gingen halen wat er maximaal in zat. Omdat een aantal jongens nog wat minder ervaring hadden met beachhandbal waren de verwachten niet al te hoog en lag er ook maar weinig druk op de prestaties.

De eerste wedstrijd moesten we nog inkomen en wat dingentjes geduren de wedstrijs finetunen, en al ging deze met 2-0 verloren waren we toch hoopvol ingesteld omdat we niet kansloos waren tegen deze tegenstander. In de tweede wedstrijd wisten we dat we te maken kregen met een lastigere tegenstander en wilden we graag een zo goed mogelijk resultaat neerzetten. Na ons erg goed te verweren in de eerste set welke toch verloren ging konden we al met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. De tegenstander had ons spel beter door, waardoor de tweede set ook verloren ging. Licht teleurgesteld maar niet verslagen gingen we de derde wedstrijd te gemoed. Deze wedstrijd wilde we graag winnen zodat we zelf niet tegen Olympia hoefde te spelen in de kwartfinale en voor ons beide de kansen op de halve finale nog bestonden.

Deze wedstrijd speelden we erg goed en deze werd dan ook met. 2-0 gewonnen. Met een 3de plaats in de poule was iedereen tevreden, omdat we er alles aan gedaan hadden dat we konden. Na een gezellige avond stonden we allemaal weer vroeg op om s'ochtends de volgende tegenstander te trotseren. Deze kwartfinale bracht weer goed spel met zich mee dat helaas niet beloond werd. De wedstrijd werd verloren en we zouden dus voor plek 5 tot en met 8 spelen.

Deze plaatsingswedstrijd was erg spannend. Na de eerste verloren set en de gewonnen tweede braken er voor het eerst dit toernooi shoot outs aan. Door het gebrek aan ervaring gingen deze helaas verloren. De laatste wedstrijd hebben we veel plezier gemaakt en lekker doorgewisseld met posities. Deze wedstrijd werd wel gewonnen waardoor we zijn geëindigd als 7de. Een prestatie waar we allemaal gewoon trots op mogen zijn.

Ondanks de kleine frustraties tijdens wedstrijden heeft iedereen het naar zijn zin gehad en plezier gehad in het spel wat mijn enige doel als coach van dit toernooi was. Graag wil ik Wouter bedanken voor zijn mooie redingen en een hele mooie toverbal vanaf zijn eigen keepersgebied die er op wonderbaarlijke wijze in vloog. Nils voor zijn mooie piro's en goede sprongballen, welke geregeld gewonnen werden. Siem voor zijn goede optreden in de dekking waar hij positioneel zeer goed stond de hele tijd. Firouz voor zijn prima lobjes en zijn altijd blijvende enthousiasme (en de prachtige shoot out). Raimo voor zijn goede optreden als specialist waarbij hij voortdurend met scherp schoot. Mike voor zijn mooie bloks in de dekking. Bart voor zijn mooie piro's welke de coach van de tegenstander zelfs wilde filmen. En natuurlijk Rik voor zijn goede onderscheppingen in de dekking, zijn gedurfde acties en het maken van de stoel. Jongens ik vond het een mooi weekend ik heb er van genoten.

Met dank aan: Paul van Iperen

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren