JONGENS C NEDERLANDS KAMPIOEN BEACHHANDBAL

De jongens C hebben het weekend van 13 en 14 juli gestreden om het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal. Ze gingen ernaartoe met hoge verwachtingen, samen met handbalschool Rijnmond en Olympia Hengelo waren ze de topkandidaten.

De eerste wedstrijd in de poulefase tegen Olympia Hengelo, de uiteindelijke tegenstander in de finale, liep het nog niet echt op rolletjes. We moesten weer even in de "beachstemming" komen. Toch wisten de heren beide sets nipt te winnen.

De tweede poulewedstrijd was tegen Achilles, de uiteindelijke tegenstander in de halve finale. De coaches Kevin en Jan moest zelf een wedstrijd spelen waardoor Wilco en Maarten de invalcoaches waren. Dit was niet zonder succes, de eerste set werd namelijk vrij eenvoudig gewonnen. Dit leek lange tijd ook het geval te zijn in de 2e set, maar op het eind liep Achilles toch nog in waardoor het nog spannend werd. Uiteindelijk werden ook in deze wedstrijd beide sets gewonnen.

De derde, en laatste poulewedstrijd was tegen H.V.C. Zowel de eerste als de tweede set werden deze wedstrijd eenvoudig gewonnen. Het tempo lag erg hoog en de scherpte was ook aanwezig. Hierdoor wisten de jongens de eerste plaats in de poule te behalen.

De kwartfinale werd gespeeld tegen Jumbo Niedorp. De jongens wilde kosten wat het lost door naar de halve finale waardoor ze erg fel waren. Dit leidde uiteindelijk wederom tot een gemakkelijke 2-0 overwinning in sets.

De halve finale werd gespeeld tegen Achilles, een bekende tegenstander die eerder het toernooi al verslagen werd. Achilles had in de poule gemerkt dat ze kans maakte tegen ons team waardoor ze er alles aan wilde doen om de finale te halen. Dit was bij de jongens C natuurlijk niet anders. We deden er een tandje bij omdat we wisten dat we het lastig zouden kunnen krijgen tegen dit team. Hierdoor werd er ook in de halve finale een 2-0 overwinning geboekt. Dit keer met overtuigende cijfers, mede door het snelle spel.

Ten slotte de grote wedstrijd waar we een heel beachhandbal seizoen naartoe geleefd hebben, de finale van het NK Beachhandball. Wederom tegen een tegenstander die we in de poulefase ook waren tegengekomen, Olympia Hengelo. Een ding was duidelijk, Olympia zou Nederlands kampioen worden, maar de vraag was of dit Olympia'89 of Olympia Hengelo zou worden. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, beide teams hadden niet voor niks de finale bereikt.

Aan het begin van de eerste set was de spanning bij beide teams zichtbaar. Gelukkig wisten onze jongens hier goed mee om te gaan waardoor er vrij snel een voorsprong werd opgebouwd. Deze voorsprong wisten we te behouden waardoor de eerste set gewonnen werd door de jongens van Olympia'89. Ook de tweede set begonnen we erg sterk er werd wederom vrij snel een verschil gemaakt van 8 punten. Met nog 5 minuten op de klok moest Olympia Hengelo dus alles geven om nog kans te maken op de titel. Dit deden ze dan ook waardoor het vrij snel weer gelijk op ging. De tweede set kon beide kanten op, met nog 10 seconden op de klok scoorde de specialist van Olympia Hengelo een "2-punter". Dit leidde tot de eerst verloren set van het toernooi. Hierdoor stond het 1-1 in sets stond en dat betekent dat er shoot-outs worden genomen.

De spanning was dus nog groter dan tijdens de wedstrijd, alles hing af van 5 shoot-outs.

Gelukkig wist iedereen wat we zouden doen als we shoot-outs moesten nemen. Tijmen zou keepen en Tijmen, Kyan, Jari, Mika en Luuk. Bij de 3e shoot out van Olympia Hengelo viel de bal op de grond, Mika naam de 4e shoot out van Olympia'89 en wist te scoren ondanks de spanning. Dit bracht de stand op 6-4. De 5e shoot out van Olympia Hengelo moest 2 punten opleveren om nog een kans te hebben. Als deze zou leiden tot een punt, of geen punten zou dit betekenen dat de jongens C Nederlands kampioen zouden worden. Doordat Tijmen deze laatste shoot-out tegenhield hoefde Luuk de 5e shoot-out niet meer te nemen, de titel was al binnen gehaald!!!

De jongens C van Olympia'89 waren voor de 3e keer Nederlands Kampioen beachhandbal!

Als kers op de taart werd met maar liefst twee uitsluitingen de Fair play-prijs ook nog binnen gehaald!

Na de finale van de jongens C hebben we ook nog met z'n alle de Jongens B aangemoedigd. Ook dut leidde tot het hoogst haalbare resultaat, de jongens B van Olympia'89 werden ook Nederlands Kampioen Beachhandbal!

Het was een geweldig leuk en gezellig weekend die werd afgesloten met twee gewonnen finales!

Ook willen we de leiding, Patricia en Rob, Maarten, Frans en Carin en Daisy en Patrick bedanken voor de goede zorgen! Zonder hun was dit fantastisch weekend niet mogelijk geweest.

Dit NK Beachhandbal betekende ook meteen het einde van een geweldig succes vol seizoen waarin het Initia Hasselt Hallentornooi, de Jac Stammes Cup, het NK breedtesport zaalhandbal, het NK Beachhandbal en het kampioenschap werden gewonnen.

We kunnen wel zeggen dat we erg trots kunnen zijn op dit team!

Met dank aan: Kevin van Erp

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren