JONGENS B GRIJPEN NATIONALE TITEL BEACHHANDBAL

Zaterdag mochten wij onze eerste wedstrijd  spelen tegen Achilles. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Er werd veel gemist aan beide kanten. De eerste set wonnen wij. De tweede set verloren we en dat was niet nodig geweest. De shoot outs  van ons werden bijna allemaal geblokt door hun goede keeper. Daardoor verloren we de wedstrijd. Balen maar dit verlies hadden we wel al ingecalculeerd. De tweede wedstrijd tegen DESH. Deze tegenstanders waren niet bekend bij ons. Ook deze partij verloren en wonnen we een set dus weer shoot outs. Deze gingen gelukkig beter dan bij de vorige wedstrijd dus de winst was deze keer voor ons. Het spel was nog steeds niet best. De derde wedstrijd na de lunch werd gespeeld tegen Hbs Rijnmond. En of het aan het eten lag of iets anders maar deze werd vrij eenvoudig gewonnen met 2-0.

De laatste wedstrijd van die dag was de kwartfinale. We waren eerste geworden in de poule en daarom zouden we moeten spelen tegen de 4e uit de andere poule. Dat waren onze vrienden van Bevo . We waren er wel een beetje klaar mee. De C ers hadden al 6 wedstrijden gespeeld, het werd frisser maar deze wedstrijd moesten we winnen om de volgende dag te mogen spelen voor plaats 1 tot en met 4. Het liep niet lekker. Hun keeper was goed en pakte veel ballen. De eerste set werd verloren. De tweede set ging wat beter en deze wonnen we. Weer shoot outs...... Gelukkig waren we toch wel bedreven geraakt in het nemen en verdedigen van shoot outs en wonnen we gelukkig ook deze wedstrijd. Op naar de heerlijke en gezellige BBQ.

Na een kort nachtje,  's morgens om 7.45 een ontbijt zonder eieren-die-nog-in-de-auto staan bij …... Om 9 uur moest eerst de C spelen. Zij wonnen hun kwartfinale en daardoor hadden wij meteen ook een groot probleem. De volgende wedstrijd van de B was tegelijk met de die van de C. We hadden al besloten dat onze C jongens dan met de C zouden meespelen. De tegenstander was Achilles waar we in de poule wedstrijd van verloren hadden. Wij kregen versterking van Raimo en Firouz van ons andere C team  Het werd wel wat improviseren. Nic zou gaan keepen want Tom kon pirouettes en we gingen spelen met 2 runners. Het liep boven verwachting goed. Het ging gelijk op en aan het eind van de eerste set stond het gelijk en wonnen wij met de golden goal. Ongelooflijk. De tweede set werd maar nipt verloren en dat betekende weer shootouts. Onze eigen C spelers waren na hun overwinning meteen naar ons veld gekomen zodat ze meteen aan de slag konden met de zoveelste shootout sessie.

Deze keer wonnen we wel met shootouts van Achilles wat betekende dat naast de C ook de B de finale zou spelen.

Eerst lunchen op de camping. Neeeeee niet met eiwit shakes maar heerlijke broodjes met knakworst.  

Allereerst gingen we de C aanmoedigen bij hun finale. Zij wonnen de titel na een shootoutsessie.

Omdat er behoorlijk wat tijd tussen de finales zat, gingen de jongens ter ontspanning lekker zwemmen in het zwembad van de camping.

Om 17.10 de finale tegen Hiekka Hauskaa. Daar hadden we dit seizoen al 1 keer eerder van gewonnen dus we hadden er alle vertrouwen in...... Het begin van de eerste set ging nog niet zo lekker maar we kwamen steeds beter in de wedstrijd. Voor de time out stonden wij met 1 punt voor en nog 24 seconden op de klok . Wij maakte nog een tweepunter zodat Hiekka niet meer kon winnen. Yes super we hadden gewoon die eerste set gepakt.  Op naar de tweede set. We kwamen achter met 8-2 maar ook deze set kwamen we goed terug. Nic stond ook nu weer goed te keepen maar helaas verloren we deze set dus de beslissing moest ook deze keer weer vallen door het nemen van shootouts.  

En omdat we daar ondertussen wel erg ervaren in waren geworden, wonnen we ook deze sessie. Dat betekende dat onze jongens B Nederlands  kampioen Beachhandbal waren en dat werd gevierd met zowaar een vreugdedansje!!!!

Met dank aan: Ingrid Pennings

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren