JB1-keeper superbij, JB2 heeft paspoort nodig

Kras Volendam - Olympia'89/DOS'80 heren A 39-23.

Al vrij snel na het begin van de wedstrijd stond het 4-1 voor Volendam en er is een time-out voor ons, omdat het echt anders moest. Er werd veel te lief verdedigd en niet goed naar elkaar geluisterd. De ruststand was 18-10 voor Volendam. In de 2e helft begonnen we weer met frisse energie. Er werd beter gespeeld, maar dit was maar voor korte duur. In de 2e helft debuteerde Nils Verstegen (jongens C) en scoorde hij ook een mooi doelpunt. Ook in de 2e helft liep het niet goed bij ons en hier maakte Volendam goed gebruik van. Er was veel ruimte voor de cirkel Kevin van Erp, die ook best veel doelpunten (15) heeft gemaakt. Volendam heeft verdiend gewonnen. De einduitslag was 39-23 

Met dank aan: Tom de Leeuw

Quintus - Olympia'89/DOS'80 jongens B1 (hoofdfoto artikel) 14-15.

We wisten dat het een lastige pot zou gaan worden want ze stonden maar 2 punten achter ons. We begonnen heel sloom en kwamen niet echt tot scoren. Quintus kon zo hierdoor uitlopen en ze kwamen al snel in de wedstrijd op een voorsprong van 4 punten. We herpakten onszelf goed en we kwamen vlak voor rust op een gelijke hoogte. De ruststand was 7-7. Er werd weinig gescoord.
We hadden een goede peptalk gehad van onze choaches Jan van Munster SR en Wilco van Vliet om goed en gefocust te beginnen. Het ging heel de tijd gelijk op. De dekking was bij ons en ook bij hun erg sterk. Wouter Zaat (keeper, foto onder opgetild door teamgenoten) pakte in de laatste 2 minuten een hele belangrijke break-out. Dit was mooi, want Quintus is Wouter ziin oude club/team en zo konden we zelf het heft  in handen nemen en dat deden we ook. We scoorden het laatste doelpunt en de eindstand was 14-15 in het voordeel van ons. De 2 punten zijn meegegaan na Oss.

Met dank aan: Nic Cornelissen

 

Novitas - Olympia'89/DOS'80 jongens B2 28-26.

We speelden uit tegen Novitas uit Kloosterzande. Dit is bijna 2 uur rijden, we moesten zelfs ons paspoort meenemen omdat we over België reden. Als coach hadden we vandaag Eveline Bogers en Anke Bremmer omdat Kevin van Erp zelf wedstrijd had in Volendam. De wedstrijd begon voor ons met een  achterstand van 4 punten, waarna we dat weer gelijk wisten te trekken. Dit ging zo de hele eerste helft door, met als tussenstand 14-14. De tweede helft begonnen we weer met een achterstand doordat de bal vaak eruit werd gehaald bij onze aanval en Novitas een break wist te bemachtigen. Naarmate de tijd vorderde wisten we deze achterstand stukje bij beetje in te halen. Helaas was dit op het eind niet genoeg geweest, wat resulteerde in en verloren wedstrijd voor ons, met een eindstand  van 28-26.

Met dank aan: Kars van Berloo

Habo'95 - DOS'80/Olympia'89 meisjes C2 15-28.

In het begin van de wedstrijd stonden we heel even achter. Daarna ging het steeds beter. In de rust stond het 10-12 voor ons. In de tweede helft ging het veel beter. Er kwamen meer gaten in de aanval waar we door konden. Onze verdediging was heel goed, de tegenpartij kon er niet langs. Uiteindelijk werd het 15-28 voor ons. Het was een leuke en pittige wedstrijd om te spelen. We hadden ook bijna een taart voor de volgende wedstrijd (als iemand het 30ste doelpunt scoort moet diegene een taart bakken). 

Met dank aan: Fébe van den Berg

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren