Heren wéér naar nacompetiefinale

AMSTERDAM - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zich zaterdagavond in de hoofdstad weten te plaatsen voor de nacompetitiefinale met als inzet een plek in de eredivisie. Tegenstander is Bevo 2 dat zijn plek op het hoogste nationale niveau moet verdedigen. Aristos lukte dat dit weekeinde in de poulefase niet tegen de Ossenaren: 26-35 na een ruststand van 18-16. De Amsterdammers, die als laatste waren geëindigd in het reguliere eredivisieseizoen, hadden juist met een marge van 9 of meer moeten winnen om de neergang te voorkomen. De eindstrijd met Bevo 2, de nummer één-na-laatst van de eredivisie maar glansrijk winnaar van de andere nacompetitiepoule, zal met name voor Thomas van Kessel een speciaal iets worden omdat hij dan tegen zijn broer Jesper speelt. En uiteraard is het ook voor Geert van de Goor een bijzonder tweeluik vanwege zijn verleden bij de Limburgers. Komende zaterdagavond (20.30 uur) is in Oss de eerste partij. Meer info over kaartverkoop volgt later.

Olympia begon de laatste wedstrijd in de geruststellende wetenschap dat een nederlaag van 8 treffers verschil ook nog voldoende was om door te stromen naar de finale. Maar na een redelijk begin (4-3) nam de thuisploeg de touwtjes stevig in handen: 9-4. Even was er een déjà vu naar vorig seizoen toen Aristos de weg naar promotie afsneed. Destijds was dat de eindstrijd van de nacompetitiefinale. In Oss werd toen de eerste confrontatie nipt gewonnen, maar uit was Olympia geen schim van zichzelf en verloor uiteindelijk met 11 verschil. Het zou toch niet weer? Nee, het gebeurde niet weer. Bij 11-6 liet Olympia een ferm teken van leven zien. Vijf treffers op rij, waarvan de laatste twee door Olaf Langens. Bij de gelijkmaker doorzag hij een aanvalsplan van de hoofdstedelingen, onderschepte een pass en bracht de bal met succes naar de overkant om vervolgens de keeper kansloos te laten.

 

Aristos toonde karakter door vanaf daar weer rustig aan een voorsprong te werken. En dat lukte, ondanks twee doelpunten van Kevin de Leeuw, de Olympia-topscorer van de avond. Beide ploegen zochten de kleedkamers op met een tussenstand van 18-16. Niet fijn om met een achterstand de rust in te gaan, maar aan de andere kant geen man overboord. Sterker nog, eigenlijk was het een voorsprong van 6 goals gezien over 2 wedstrijden. Gezien het spelbeeld leek de finale ook binnen handbereik.

De rood-zwarten wisten dat ze aan moesten blijven haken bij de beul van de vorige jaargang. Dat deed het direct in de tweede helft door de 18-17, de 19-18, de 20-19 en de 21-20 te maken. Laatstgenoemde treffer werd opgevolgd door nog eens 8 Olympia-doelpunten. Iedereen wist op dat moment dat de wedstrijd gespeeld was. Opvallend in die fase was de goal van keeper Rik Horbach die zag dat het doel van de tegenstander leeg was en na een makkelijke redding de bal ‘over de hele’ tegen de touwen lanceerde (21-24). Minstens net zo mooi waren de twee treffers van jeugdspeler Jelte Hiemstra. Frennie Bens was vanuit de hoek de laatste die scoorde voor Aristos weer iets terugdeed en zo de 0-9 run kon stoppen.

 

Door het scoreverloop had trainer Frans van Erp de kans om veel jeugd in te blijven zetten. Thomas van Kessel scoorde nog een paar keer, waardoor hij met een fijn gevoel de tweeluik met zijn broer in gaat. En wat ook niet onvermeld mag blijven: Jasper Peters maakte zijn eerste officiële treffer voor het eerste van de club. Even kwam Olympia op een marge van 10 (25-35), maar het laatste (bescheiden) woord was aan de geel-blauwe formatie. 


Louter blijde gezichten na afloop. De finale behalen is prachtig en zeker als je dat met een klinkende zege doet.

Aristos - Olympia'89/DOS'80 26-35 (18-16). Scores Olympia: Kevin de Leeuw 8, Frank Loeffen 6, Thomas van Kessel 4, Jordi van Erp 4, Olaf Langens 3, Frennie Bens 2, Harm van Iperen 2, Jelte Hiemstra 2, Chiel van Iperen 2, Rik Horbach 1 en Jasper Peters 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren