Heren op kleine voorsprong tegen Aristos

OSS - Na de heenwedstrijd is er nog niets te zeggen wie de nacompetitiefinale om een plek in de eredivisie handbal gaat winnen. Worden het de heren van Olympia'89/DOS'80 die met 25-24 het duel in Oss wonnen of toch eredivisionist Aristos dat in de tweede helft de marge van 3 bij rust (13-10) terugbracht tot 1? Het lijkt nog steeds een gevalletje 50/50 na een 'partij van de keepers'.

Het mooiste moment vanuit Oss' perspectief van de avond was dit keer geen doelpunt, maar een prachtige redding. Bij 18-15 keerde Erwin van den Elzen voor de derde keer deze wedstrijd een break, met een erg hard en langdurig applaus van het publiek tot gevolg. Toen direct erna Erik Loeffen de 19-15 maakte, leek Olympia op weg naar een mooie eindscore. Maar even later was alles anders. Bij de tegenscore van de Amsterdammers (19-16) raakte Erwin geblesseerd. Zodanig, dat hij zijn fraaie reddingspercentage van 51,5% (!) niet kon verhogen of behouden. Erg zuur, want de doelverdediger was echt bepalend in het eerste deel van de finale. Dat bleek al direct vanaf de eerste aanval toen hij een strafworp keerde en een schot uit de tweede lijn. Het bleek een voorbode van een grandioos optreden dat helaas vroegtijdig ten einde kwam.

Of er een causaal verband was, valt niet te zeggen, maar feit was dat de ploeg van trainer Frans van Erp even van slag was na het uitvallen van Erwin. De eerstvolgende twee doelpunten waren voor Aristos, waardoor de zege bij 19-18 zelfs in het geding was. Maar ook vervanger Rik Horbach haalde een heel aardig reddingspercentage van een dikke 38 procent. Bij de eerder genoemde stand stopte hij een open kans vanuit de hoek, waardoor Olympia de gasten niet langszij zag komen. Dat gaf weer even een boost. Bij 23-20 was het verschil even 3, maar de hoofdstedelingen kwamen sterk terug. Bij 23-22 voorkwam Rik opnieuw de gelijkmaker en bij 24-22 stopte ook hij een strafworp deze partij. Door het sterke optreden van de doelverdedigers hoefden de rood-zwarten uiteindelijk maar 24 treffers te incasseren.

25 goals waren derhalve genoeg om te winnen. De laatste Olympia-score was van Chiel van Iperen, die een open kans tegen de touwen joeg. De Lithoijenaar werd topscorer, omdat hij vanuit de tweede lijn ook weer ouderwets op schot was. Ook Frank Loeffen mocht zes keer juichen, waarvan 5 keer vanaf 7 meter. Oog in oog met de Aristos-keeper, die eveneens een heel sterke wedstrijd speelde, bleef hij telkens uiterst koel.
De thuisploeg was na afloop van de wedstrijd uiteraard erg blij met de zege, maar tegelijkertijd was er misschien ook wel het gevoel dat de marge groter had moeten zijn met de return volgende week in het achterhoofd. De kansen waren er om de marge van 3 bij rust te consolideren of uit te bouwen. Of dat erg is, zal volgende week in de hoofdstad blijken.

Erik Loeffen greep in zijn rol als aanvoerder het afgroeten bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen aan om enkele vrijwilligers in het zonnetje te zetten: Willy Bens, Sjeng Horbach, Leandra van Wanrooij en Tim Doetjes. Dat gebeurde allemaal voor het oog van honderden toeschouwers die op de wedstrijd waren af gekomen. Zij konden huiswaarts keren met het gevoel een spannende en mooie pot handbal te hebben gezien.

Een fotoverslag vind je hier.

Olympia'89/DOS'80 - Aristos 25-24 (13-10). Scores Olympia'89/DOS'80: Chiel van Iperen 6, Frank Loeffen 6, Jordi van Erp 3, Kevin de Leeuw 3, Wout van Iperen 3, Geert van de Goor 2, Erik Loeffen 2. 


Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp