Heren houden nu wel punten over aan lange busreis

EMMEN - De twee langste busreizen hadden de handballers van eerstedivisionist Olympia'89/DOS'80 achter elkaar. De eerste, twee weken geleden in Bergen, leverde geen punten op, de tweede gelukkig wel. Zondagmiddag werd E&) 2 met 29-31 verslagen na een ruststand van 13-16. Aanvoerder Erik Loeffen nam zijn team met 9 treffers bij de hand. Grootste pechvogel was Wout van Iperen, de jarige rechterhoek die bij het maken van de 0-1 een flinke knieblessure opliep.

In de wetenschap dat concurrent WHC-Hercules zaterdagavond verloor, begonnen de Ossenaren aan de wedstrijd. En ook in de wetenschap dat de Emmense laagvlieger zijn enige drie punten haalde tegen titelkandidaten. Olympia'89 was dus gewaarschuwd. En dat bleek ook wel. Want ondanks de vroegtijdige blessure van de jarige job speelde de ploeg van trainer Frans van Erp geconcentreerd en degelijk. Tot 9-9 ging het gelijk. Bij die stand kreeg Frennie Bens het op zijn heupen; hij maakte zowel de 9-10, 9-11 als 10-12. Geert van de Goor maakte een strafworp, waardoor de marge naar 3 ging. En die voorsprong werd vastgehouden tot de rust; Twan van Iperen bepaalde de ruststand op 13-16.

Vorige week kon na de wedstrijd worden vastgesteld dat de beslissende fase de laatste tien minuten van de eerste helft was. En dat gold ook weer voor deze week. Want op de verkregen voorsprong konden de rood-zwarten het hele tweede bedrijf teren. Chiel van Iperen maakte 13-17, maar E&O kwam ook snel weer terug tot 1 punt verschil. Vanaf die stand kwam Olympia weer in zijn spel. De voorsprong was telkens dan weer 1 en dan weer 2. In de slotfase maakte Chiel van Iperen bij een stand van 26-28 via een break de ultrabelangrijke 26-29. Daarmee was het verzet nog niet definitief gebroken van de Drenthenaren. Maar het terugkomen tot 29-30 kostte zoveel kracht dat de 29-31 van Erik Loeffen wel de genadeklap bleek voor de thuisploeg.

Trainer Frans van Erp was opgelucht dat er dit keer wel een feestje kon worden gevierd in de spelersbus. "We hebben bijna de hele wedstrijd voor gestaan, maar wel altijd met een minimale marge. Dus je kunt de overwinning inderdaad wel zwaarbevochten noemen. En balen dat Wout die knieblessure opliep. Even afwachten wat de schade is. Hij had veel pijn. Wat er gebeurde? Hij liep een break en ging door zijn knie, zonder iemand in de buurt." De trainer was blij met het spel van zijn team. "Het scheelt ook dat we wisten dat E&O zijn punten thuis pakt en dat ze dat ook tegen de topploegen doen. Dus we wisten dat het een heel lastige pot zou worden." 

E&O 2 - Olympia'89/DOS'80 29-31 (13-16). Scores Olympia: Erik Loeffen 9, Chiel van Iperen 8, Frennie Bens 5, Kevin de Leeuw 3, Geert van de Goor 3, Twan van Iperen 1, Wout van Iperen 1 en Harm van Iperen 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp