Heren beginnen goed aan nacompetitie

DEN HOORN - De handballers van Olympia’89/DOS’80 zijn goed aan de nacompetitie om promotie naar de eredivisie goed begonnen. Zondagmiddag werd DIOS op vijandige bodem aan de zegekar gebonden: 18-29 na een ruststand van 7-18.

De Ossenaren misten hun start niet. DIOS, dat in de eerste wedstrijd nipt verloren had van de Amsterdamse eredivisionist Aristos, werd al snel naar een 0-3 achterstand gespeeld. Kevin de Leeuw gooide twee keer raak vanuit de hoek. Het bleek de opmaat van een sterke en trefzekere wedstrijd van de Wijchenaar. De rest van het team bleef niet achter en binnen mum van tijd stond het 3-10. Daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld. Mede door goals van Chiel van Iperen werd de marge voor rust nóg groter: 7-18.

Na rust kon DIOS aanvallend wat meer uitrichten en hield het Olympia ook wat beter in toom. De tweede helft eindigde in feite in 11-11, waardoor de eindstand 18-29 werd. Keeper Rik Horbach noteerde 22 stops deze wedstrijd, eerlijk verdeeld over beide helften. Zijn rol in deze mooie zege was dus ook niet onbelangrijk. 


De eerstvolgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Frans van Erp is nu zaterdag 20 april thuis tegen Aristos. Vorig jaar zat deze ploeg Olympia dwars in de race om een plek in de eredivisie. Ook nu zijn de Amsterdammers weer een grote horde op weg naar succes. Als de rood-zwarten de poule van drie teams winnen, dan neemt Olympia het in de volgende ronde op in een tweeluik met de winnaar van de andere poule, vermoedelijk eredivisionist Bevo 2. De winnaar daarvan acteert volgend jaar op het hoogste landelijke niveau.   

DIOS - Olympia’89/DOS’80 18-29 (7-18). Scores Olympia: Chiel van Iperen 8, Kevin de Leeuw 7, Frank Loeffen 6, Twan van Iperen 3, Jordi van Erp 2, Thomas van Kessel 1, Harm van Iperen 1, Frennie Bens 1.

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp