Heren A: achtste na vreemde tweede dag

Afgelopen weekend stond ook voor de jongens A het NK beach op het programma. Met hoge verwachtingen reisden ze zaterdagochtend af naar Biddinghuizen. De verwachtingen waren hoog gespannen omdat op de kwalificatietoernooien eigenlijk alleen Hiekka Hauskaa iedere keer te sterk bleek. Zaterdagochtend waren zij direct de eerste tegenstander, deze wedstrijd hebben we bewust laten lopen. Zodat ze onze tactieken, bedacht door coach en oud speler Tim Roefs, nog niet kenden voor als we ze later tegen kwamen. We verloren deze wedstrijd dan ook duidelijk met 2-0. Deze nederlaag betekende wel dat we de volgende 2 wedstrijden moesten winnen om nog 2e in de poule te worden, dit zou recht geven op een latere speeltijd op zondag.

De 2e wedstrijd was tegen DWS, Deze werd iets serieuzer begonnen. We speelden erg goed en vooral Jan van Munster was lekker op schot, hij heeft ongeveer iedere auto op het terrein achter de goal en het bos geraakt… Gelukkig waren de andere aanvallers wat scherper en stond de dekking achterin erg goed met een uitstekende Paul van Iperen die het spel snel kon verleggen na een redding. De tactische wissel Jordi van Erp en Niels Verboven van kant te laten wisselen pakte ook erg goed uit hier. De wedstrijd tegen DWS werd 2x met duidelijke cijfers gewonnen, 2-0. Dit gaf veel vertrouwen voor de 3e en laatste wedstrijd van vandaag.

De laatste wedstrijd was tegen Snelwiek Rotterdam, dit leek op papier de makkelijkste tegenstander. We kwamen wederom goed voor de dag, en zelfs Jan van Munster heeft wat doelpunten kunnen maken. Onze dekkingsspecialist Merijn, de geit, van Loon kreeg nog een uitgelezen kans om zijn enige pirouette van het toernooi te scoren. Jammer genoeg raakte ook Merijn een auto in plaats van het net. Ondanks de prachtige misser wisten we ook deze wedstrijd vrij gemakkelijk te winnen, weer een 2-0 in ons voordeel.

De resultaten van de 1e dag zorgden voor een goede uitgangspositie naar dag 2. We moesten pas om half 11 spelen tegen de nummer 3 van de andere poule, Achilles Apeldoorn. Voordat het half 11 was hadden wij de tijd om de 3e helft te winnen. Dit is ons met vlag en wimpel gelukt, de gehele kantine zong na half 2 netjes mee met de verschillende ingezette hits van Jan, Jordi en coach Tim. Volgens vele was onze muziek beter dan die van de DJ, een heus compliment! Deze avond is er genoeg gedronken, uitgedeeld en weet ik wat allemaal nog meer door onze mannen om hun tegenstanders ook een zware avond te bezorgen.

Dag 2, een zware dag na een mooie avond. Merijn was om 7 uur naar huis gereden want die vloog om 12 uur naar Mallorca voor een vakantie, prioriteiten… De rest werd om 9 uur gewekt met een plantenspuit vol water omdat ons Pluisje was gezien midden in de nacht, hij had met zijn Vanz schoenen enkele van de jongens B uit hun tent getrokken. Een gewaardeerde wraakactie. Dus rustig ontbeten voor zover dat nog mogelijk was en toen op naar het veld. We begonnen dramatisch, Pluisje stond 3 minuten na aanvang van de wedstrijd nog met zijn trainingspak aan en besloot toen toch nog maar even om te kleden, wellicht niet de beste keus. De 1e set ging vrij kansloos verloren, we waren niet bepaald scherp. De 2e set ging vele malen beter, we pakten de set en mochten ons op maken voor shoot-outs. Achilles beschikte over een ware killer, deze was ook mee geweest met de U17 op het EK. Alsnog wisten wij 4 punten te scoren, jammer genoeg maakte zij, mede door wat bijzondere beslissingen van de leiding, 5 punten. Dit was dus een nederlaag, de finale was uit zicht.

We besloten om onze rust te pakken en toch te gaan voor plek 5-6. Dan konden we de laatste wedstrijd lekker vrij uit spelen, want 5e of 6e maakt dan ook niets uit. Jammer genoeg was er een vage gebeurtenis die ons de 2e wedstrijd niet liet spelen. We waren te laat voor de wedstrijd, want deze begon om 13:00 uur en wij waren er al/pas om 12:57 uur. Uiterst bijzonder in onze ogen, maar de scheidsies wilden geen kant op. Dit resulteerde dus in een reglementaire 2-0 nederlaag.

De wedstrijd om plaats 7-8 resteerde. Deze hebben we toen maar lekker leuk gespeeld, Paul die pirouettes probeerde, maar al snel tot de conclusie kwam dat dit niet zijn ding was. Jan die toevallig wat ballen tegen zich aan kreeg als keeper, en deze dan vervolgens maar weer op de auto’s jaagde. Even lekker dansen in onze time-out, dit werd niet gewaardeerd door de scheids, dus we besloten de 2e time-out maar steen-papier-schaar te oefenen. De finale hierbij ging tussen Jordi en Pim Cornelissen, laatstgenoemde trok aan het langste eind met een uiterst slimme steen. De wedstrijd ging overigens na shoot-outs verloren, maar dit was volgens ons niet meer van belang.

Al met al hebben we met zijn alle een super geslaagd toernooi gehad, als het in de 1e wedstrijd op zondag iets meer mee had gezeten hadden we wellicht de wedstrijd om het goud mogen spelen tegen Hiekka Hauskaa. Toch mogen we trots zijn op ons zelf, want ondanks dat we niet eens op zijn kwamen dagen bij de 2e wedstrijd op zondag, vonden ze onze uiterst sterke 3e helft en de dansjes in de time-outs toch voldoende voor de fair-play prijs. Deze is dan ook onder luidt gejuich opgehaald. Iedereen was verbaasd over onze reactie, maar wij waren apentrots op deze welverdiende prijs.

 Ten slotte willen we de meegekomen ouders nog even bedanken. Zij hebben ons dit weekend super voorzien van eten en drinken, zonder hen hadden we de FAIR PLAY prijs niet weten te pakken via onze 3e helft. Nu kon onze volledige focus hierop, zij regelde de randzaken. Carin en Frans van Erp, Maarten Brinkman, Ingrid Pennings, Piet Hiemstra, Daisy en Patrick van Berlo, Patricia Davids en Rob Reijnen, bedankt!

Met dank aan: Jordi van Erp en Tim Roefs

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren