Heren 2 verslaan koploper in laatste seconde!

Vandaag moesten de Heren 2 het in een uitwedstrijd opnemen tegen Apollo 2, dat nog ongeslagen op een gedeelde  eerste plaats stond. Dit was de eerste van twee lastige wedstrijden die voor de mannen op het programma stond. Volgende week wacht namelijk een uitwedstrijd tegen de andere koploper, Groene Ster.

We waren met een gehavend team. Olaf en Mitchel konden er niet bij zijn en Twan had helaas een blessure opgelopen tijdens zijn invalbeurt bij de Heren 1. Gelukkig was Frennie bereid om in te vallen, zodat we toch nog een wissel hadden. Maar we waren klaar voor de strijd.

Tot 6-6 ging het gelijk op. We hadden vooral moeite met de middenopbouwer en de linksopbouwer van Apollo, die regelmatig konden scoren. Gelukkig stond Roy een klasse-pot te keepen en stopte hij een paar breaks!

Halverwege de eerste helft werd overgeschakeld op een 5-1 verdediging en Apollo had het daar moeilijk mee. Een paar doelpunten van Jan uit het midden en van Joeri zorgden er voor dat we de rust haalden met een 15-12 voorsprong.

We waren er van overtuigd dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en gingen scherp de tweede helft in. Doelpunten van Joeri, Jan, Rick en Ben zorgden er voor dat we met 19-15 voor kwamen. Toen stokte de productie echter en met noch een kwartier te spelen, ook omdat Apollo zich beter had ingesteld op de 5-1 verdediging, had Apollo de stand gelijk getrokken. De 5-1 verdediging werd op dat moment omgezet in een offensieve 6-0. Vanaf dat moment kon de wedstrijd elke kant op en het verschil werd nooit meer dan 1 doelpunt. Vier minuten voor tijd leek Apollo een beslissend gaatje te hebben geslagen: 24-26. Toen Roy weer een break en een penalty stopte, kwam de bezieling weer terug en 2 doelpunten van Joeri later stond het weer gelijk: 26-26. Er stond nog anderhalve minuut op de klok. Apollo kwam weer aan de leiding met een break, maar Chiel maakte gelijk met nog een halve minuut te gaan.

Toen Apollo in de volgende aanval de bal verspeelde, hadden we met nog 10 seconden te spelen in ieder geval 1 punt al in handen. We brachten de bal snel naar voor, maar vlak over de helft maakte Apollo een overtreding. Ben wilde vrije worp snel nemen (3 seconden op de klok), maar werd hierbij vastgeklemd door een tegenstander. De zoemer ging en de scheidsrechter kon niets anders dan ons een strafworp geven. 28-27!

Een fel bevochtte, maar, over de hele wedstrijd gezien, een verdiende overwinning! Nu voorbereiden op Groene Ster!

 

Doelpunten: Joeri 11, Jan 7Bram 3, Chiel 3,Frennie 2, Rick 1, Ben 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp