Heren 1 grijpen winst in topper

OSS - De handballers van Olympia'89/DOS'80 hebben zaterdagavond in de eigen Mondriaanhal de topper weten te winnen van Green Park Handbal Aalsmeer 3: 30-26 (15-12). Dat had de eerstedivisionist vooral te danken aan de uitstekende keepers Rik Horbach en Erwin van den Elzen en de scoringsdrift van de broers/neven Van Iperen (24 goals verdeeld over 5 'Ipertjes').

Wout van Iperen liet zich blijkbaar inspireren door het spandoek dat speciaal voor hem (en natuurlijk ook voor de rest van zijn teamgenoten) gemaakt was. Hij noteerde tien treffers. Die vielen voornamelijk in de tweede helft, toen Aalsmeer alles op alles zette om de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Dat Olympia met een voorsprong van drie punten de kleedkamer opzocht, kwam voor een groot deel op het conto van Rik Horbach, die acht stops maakte in de eerste helft. Ondanks zijn uitstekende vorm was het wel Aalsmeer dat in de beginfase het initiatief (1-3) had. Harm en Chiel van Iperen zorgden er met hun scores mede voor dat de rood-zwarten bijbleven en vanaf 5-7 een run van 6-0 maakten: 11-7. Dat bleek achteraf de sterkste fase van Olympia, waarin het verschil werd gemaakt.

Bij het begin van de tweede helft kwam het geslepen Aalsmeer terug in de wedstrijd. Vijf keer werd de marge zelfs teruggebracht naar 1: 16-15, 17-16, 19-18, 20-19 en 22-21. Maar Erwin van den Elzen keepte eveneens uitstekend en de scoringsmachine van Wout van Iperen kwam dus op gang. Daardoor kwam de zege er uiteindelijk ook en heeft Olympia nu 7 uit 4, terwijl Aalsmeer op 5 blijft staan. 

Olympia'89/DOS'80 - Green Park Handbal Aalsmeer 3 30-26 (15-12). Scores Olympia: Wout van Iperen 10, Chiel van Iperen 7, Harm van Iperen 5, Geert van de Goor 2, Kevin de Leeuw 2, Martin van Iperen 1, Twan van Iperen 1, Jordi van Erp 1, Frennie Bens 1. 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp