'Fijn om even rust gehad te hebben'

Het nieuwe jaar van Geert van de Goor en zijn teamgenoten start direct met een topper, de thuiswedstrijd tegen koploper WHC-Hercules. Die ploeg heeft 2 punten meer dan Olympia’89/DOS’80: 25 om 23. “Maar ik denk niet dat deze wedstrijd allesbeslissend is”, zegt routinier en spelverdeler Geert van de Goor. “Ook na deze wedstrijd zullen de topploegen nog links en rechts wel wat puntjes verspelen. Dat is logisch in deze competitie waar iedereen enorm aan elkaar gewaagd is. Maar we moeten natuurlijk niet verliezen, anders wordt het heel lastig voor ons om WHC in te halen.”

De thuisploeg begint vanavond met slechts één training in de laatste twee weken in de benen. “We hebben op 22 december de uitwedstrijd bij Sittardia moeilijk gewonnen, daarna hebben we elkaar behalve donderdag niet in handbaltenue gezien. Ik denk dat dat geen nadeel is of z’n invloed gaat hebben. We spelen al zo lang samen, zijn aardig op elkaar ingespeeld. Ik leg de nadruk daarom meer op het feit dat het fijn is om tijdens zo’n lang seizoen even rust te hebben en dat we weer fris aan de start staan.”

Geert was er in de heenwedstrijd, toen het na een spannend duel in Den Haag 33-33 werd, niet bij. “Maar ik begreep dat de beste spelers van WHC en Hercules zijn samengegaan. Daardoor is het een handballende ploeg geworden met een heel sterke keeper erachter. Dat speltype ligt ons over het algemeen wel, maar dan nog hadden we het er in het verleden lastig tegen. Je kunt ze beter gehad hebben, net zoals Aalsmeer 3 uit volgende week.”

Tot nu toe vindt de oud-Bevo-speler dat Olympia een puik seizoen heeft gedraaid. “Een beetje zoals verwacht, maar goed, dan moet je het altijd nog waarmaken. Dat doen we, dat vind ik wel knap. Het klopt dat we lang niet altijd compleet waren en dat het het mooist is als we dat wel zijn, maar aan de andere kant is het juist ook goed dat we nooit in paniek raken als iemand er niet is.” De 30-jarige opbouwer heeft het nog altijd enorm naar zijn zin en gaat, zoals de zaken er nu voor staan, volgend seizoen ook door. “Ik heb nog geen besluit genomen hoor, maar ik vind het nog hartstikke leuk en kan nog goed mee.” Hopelijk is die spelvreugde en -kwaliteit vanavond ook weer te zien, met een zege in deze topper tot gevolg.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp