Wout van Iperen: "Fijn gevoel waarde te kunnen toevoegen"

“Aan dit soort kleine gebaren kun je zien dat we een echt vriendenteam zijn.” Wout van Iperen doelt op het moment dat Frank Loeffen naar de bank kwam in de laatste thuiswedstrijd, tegen Aalsmeer 2 (30-35), met de boodschap aan hem dat hij de toegekende strafworp mocht nemen. “Dat vond ik erg netjes van Frank, daar heb ik hem later ook voor bedankt. De wedstrijd was al gespeeld, het was de laatste goal van de wedstrijd, maar het gaf mij een fijn gevoel om toch waarde te kunnen toevoegen en van het publiek applaus te krijgen.”

Voor de rest bleef de Lithoijense rechterhoekspeler op de bank. Dat gaf hem een dubbel gevoel. “Tuurlijk wilde ik eigenlijk wel spelen, maar ik snap ook goed dat trainer Frans van Erp me op de bank liet zitten. Hoe ver ik nu ben? Nog geen honderd procent, ik denk tachtig of negentig. Het gaat dan met name om de conditie en het feit dat ik weer moet wennen aan het spelletje. We bekijken het nu van week tot week. Hopelijk kan ik vanavond tegen DFS meer spelen en ben ik voor de nacompetitie helemaal fit. Want die is inmiddels wel vrij onvermijdelijk geworden.”

Wout heeft niet echt last van angst na zijn zware kruisbandblessure. “Dat valt eigenlijk wel mee. Helaas zijn er met Ruud van den Elzen en Twan van de Goor in onze vereniging twee voorbeelden van spelers die het later nog een keer kregen, maar er zijn ook genoeg spelers - zoals mijn broer Chiel - die het daarna nooit meer kregen. Als ik de bal heb, voelt het bijna als vanouds.” Zijn afwezigheid van meer dan een jaar deed hem zeer, maar hij kon het plaatsen. “Ook omdat het team het zo goed bleef doen. En ik bleef me onderdeel van het team voelen. Met alle activiteiten was ik erbij en elke wedstrijd waar ik naartoe kon, ging ik naartoe.”

Veel toeschouwers denken dat met Wout dat Olympia’89/DOS’80 nu meer punten had behaald. “Dat weet ik niet. Ik vind eigenlijk dat het team het heel goed gedaan heeft, maar we hebben iets te weinig loon naar werken gekregen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we via de nacompetitie in de eredivisie kunnen blijven. Mooi dat de laatste duels ook de jeugd aanpikt, zoals Niels Verboven en Firouz Mohammed Hosseini. Die pikken het goed op en hebben we ook echt nog nodig dit seizoen.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren