Erik Loeffen: 'We gaan voor rechtstreekse handhaving'

Met de eredivisie in het vooruitzicht voelt Erik Loeffen zich fitter dan ooit. “Ik ben heel blij, want als je tijden last hebt van blessures, dan vreet dat aan je. Ik sukkelde er al heel lang mee (aanhechting bovenbeenspier richting lies, red.), speelde wel in de finale tegen Bevo 2, maar was eigenlijk helemaal niet wedstrijdfit. Maar in juli was ik er bij de derde shockwavetherapiesessie ineens helemaal vanaf. Ik heb de voorbereiding volop meegedaan, dus ik voel me super.”

Het is inmiddels traditie dat de aanvoerder bij de eerste wedstrijd van het seizoen in dit programmaboekje komt met zijn visie op het seizoen. De Macharenaar is helder: “We gaan voor rechtstreekse handhaving. We beginnen met drie thuisduels, we mogen daarna niet op nul punten staan. We moeten vooral genieten, van elke wedstrijd een mooie avond maken en zorgen dat we niet worden afgeschoten. Maar ik denk dat we ook tegen een hoop teams kans maken.”

Schrok Erik niet erg van de dikke oefennederlaag tegen Tachos (41-20)? “Dat was inderdaad een flink pak op onze broek. We werden conditioneel helemaal afgebluft. Een goede waarschuwing denk ik, want daarvoor wonnen we zelfs een oefenduel van Quintus 1. Misschien sloop er daardoor toch een beetje gemakzucht in. Door die 41-20 weten we weer dat we echt extra stappen moeten zetten.”

Tijdens de oefennederlaag kwam ook een potentiële valkuil aan het licht. “We begonnen een beetje onderling aan het mauwen op elkaar, en dat moeten we niet hebben. Ons sterkste punt - voor elkaar door het vuur gaan - moeten we erin zien te houden. Het is een illusie dat we net zoveel gaan winnen als we altijd deden, dus we moeten ook zorgen dat we een hechte groep blijven na een reeks van nederlagen.”

Erik knijpt zichzelf soms in de arm dat hij zich nu eredivisiespeler mag noemen. “Ik dacht lange tijd dat de eerste divisie mijn plafond was. Ik ben een allrounder. Dat is een sterkte, maar kan ook een zwakte zijn. Maar ik heb vóór de voorbereiding al flink getraind en dat betaalt zich uit, want in de oefenwedstrijden gaat het ook heel lekker met me.”

De aanvoerder verwelkomde een nieuwe ploeggenoot: Youri Jonkers, de oud Lions- en Swift Helmond-speler. “Daar zijn we heel blij mee. Een pure schutter op de linkeropbouwe, die konden we goed gebruiken om ook niet te veel van Chiel van Iperen afhankelijk te zijn.”

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren