Dames verliezen van concurrent

HEESCH - Zaterdagavond konden de dames van DOS’80, in sporthal ’t Vijfeiken, een reuzestap maken in de richting van het kampioenschap. GHV uit Goirle, de nummer 2 van de competitie, gooide heel veel roet in het eten van de Heesche handbalsters door een gevoelige nederlaag toe te dienen (14-18). GHV nadert de koploper tot een achterstand van 3 punten. Het team van coach Niek Huitink kan zich geen misstappen meer permitteren.

Dat DOS’80 niet goed in de wedstrijd zat, bewees het missen van een strafworp na enkele minuten. Daarmee had DOS’80 op voorsprong kunnen komen, maar het was GHV dat de kansen wel wist te benutten. DOS’80 startte in defensief opzicht met een variant, maar daar wisten de gasten optimaal van te profiteren. Na ruim 15 minuten was de stand 1-8 in het voordeel van GHV. Toch was het DOS’80 dat langzaamaan de teugels overnam. De verdediging werd gereorganiseerd en de ploeg ging meer op tempo spelen. Dat resulteerde in een 7-10 ruststand.

DOS’80 kwam goed uit de kleedkamer en toonde veerkracht. Door het tempo hoog te houden, werden er genoeg kansen gecreëerd. De keepster van GHV was vaak een sta in de weg. Halverwege de 2e helft tilde Lieke van den Akker de stand naar 12-12. Iedereen ging er aan Heesche zijde eens goed voor zitten. Maar het was andermaal GHV dat wegliep. Zij wisten binnen drie minuten tijd de stand om te buigen naar 12-16. Daarmee was het pleit beslecht. Eindstand: 14-18.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp