Dames redden het niet tegen OHC

HEESCH - De dames van DOS'80/Olympia'89 hebben ook hun derde wedstrijd van het seizoen verloren. Thuis tegen OHC liep de tegenstander na een spannende eerste helft (11-12) na rust weg. Dat kwam vooral doordat promovendus DOS geen antwoord had op de snelle tegenaanvallen waarmee de gasten makkelijk wisten te scoren.

In de eerste helft kon de thuisploeg terugkijken op prima spel. Er werd goed als een blok verdedigd, met wederom een sterk keepende Inge Turlings daarachter. En er werden ook fraaie aanvallen uitgespeeld, met elf keer een treffer tot gevolgd. Geen van beide ploegen konden een grotere voorsprong nemen dan één doelpunt. Lieke van den Akker maakte drie treffers, terwijl Marli van Iperen en Carlijn Kleinpenning allebei twee keer het net wisten te vinden. De laatste treffer voor rust was van OHC: 11-12.

En de eerste treffer in de tweede helft was ook voor de ploeg uit Oosterhout. Carlijn Kleinpenning maakte de 12-13, maar de twee treffers erna waren wederom voor OHC. DOS haakte op het tandvlees aan, maar kon nooit dichterbij komen dan twee doelpunten achterstand. Marli van Iperen maakte met een heel fraaie treffer de 16-18, maar helaas bleek dat een grotere inspiratiebron te zijn voor OHC dan voor DOS. Drie treffers op rij en de wedstrijd was beslist: 16-21. In het restant scoorden beide teams nog vijf keer, maar een comeback zat er geen moment meer in dit eersteklasseduel.

DOS'80/Olympia'89 - OHC 22-27 (11-12). Scores DOS: Lieke van den Akker 6, Marli van Iperen 4, Carlijn Kleinpenning 4, Evi Hoeks 3, Sanne Turlings 2, Lieke van Iperen 1, Anne van Munster 1, Sabine van Nistelrooij 1.

Archieffoto Lieke van den Akker, fotograaf: Ruud Schobbers

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren