Dames nemen punten mee uit Waalwijk

WAALWIJK - Zondagmiddag namen de handbaldames van DOS'80/Olympia'89 het op in een uitwedstrijd tegen Tachos uit Waalwijk. De Heesche formatie kwam niet in gevaar en wist met een ruime overwinning van 19-26 huiswaarts te keren.

Met een enigszins gehavend team trad DOS’80 aan tegen Tachos, de nummer zes uit de competitie. Aan Heesche kant zijn er enkele blessures en kort na het begin kwam daar nog het uitvallen Sabine van Nistelrooij bij. Met nog maar één wisselspeler, moest DOS’80 van zich af gaan bijten. Door een uitermate scherpe start namen de Heesche dames een voorsprong van 0-3. Daarna ging het lange tijd gelijk op. Tachos probeerde
met alle macht om DOS’80 op de knieën te krijgen, maar de Heesche ploeg o.l.v. coach Niek Huitink, toonde veerkracht. Met de rust was er nog één doelpunt voorsprong voor DOS’80, 11-12.

De tweede helft werd er met name goed verdedigd. Maar ook aanvallend wisten de Heesche handbaldames regelmatig het net te vinden. Tachos maakte regelmatig overtredingen die een 7-meter strafworp opleverden voor DOS’80. Lieke van den Akker ontpopte zich als een ware penaltykiller. Door het benutten van deze buitenkansen, liep de voorsprong van DOS’80 op. Tachos was niet meer bij machte om het tij nog te keren. DOS’80 daarentegen speelde de wedstrijd prima uit en wist door deze zege de koppositie te behouden. Komende zaterdag spelen de dames van DOS’80 een thuiswedstrijd in sporthal ’t Vijfeiken, aanvang 19.00u. De toegang is gratis en de tegenstander is dan Groesbeeks Glorie de huidige nummer twee.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp