Dames kansloos tegen Swift Helmond

HEESCH - Zaterdagavond namen de dames van DOS’80/Olympia'89 het op in eigen huis, in sporthal ’t Vijfeiken, tegen de nummer drie uit de competitie Swift Helmond. Het werd een kansloze missie tegen een sterk spelend Helmond. Bij rust (1-8) werd duidelijk dat er voor de thuisploeg weinig te halen viel en moest de schade beperkt blijven. Het werd uiteindelijk 10-23.

Dat het een lastige wedstrijd zou gaan worden wisten de dames van tevoren. Na 10 minuten stond er een schamele 1-1 op het bord. Het was Anne van Munster die de gelijkmaker wist te produceren na een goed uitgespeelde aanval. Dat het de enige treffer in de eerste helft zou zijn, was toen nog niet te voorspellen. Het was Swift dat in de zestiende minuut pas op een 1-2 voorsprong kwam. Verdedigend deden beide ploegen hun werk meer dan goed. Het was Swift die daarna met enige regelmaat het net wist te vinden terwijl DOS’80 in de afronding niet scherp genoeg was. Paal en lat werden regelmatig het eindstation. Bij rust was het 1-8.

In de tweede helft wilde DOS’80 zich niet gewonnen geven en wist ook vaker te scoren dan in de eerste helft. Qua scores hielden beide ploegen zich aardig in evenwicht en halverwege de tweede helft stond het 7-15. Ook nu stonden paal en lat vaak een doelpunt in de weg voor DOS’80. Neemt niet weg dat het krachtsverschil te groot was en de tegenstanders nog gemakkelijk weg liepen naar een 10-23 eindstand.

DOS'80/Olympia'89 - Swift Helmond 10-23 (1-8). Scores DOS: Anne van Munster 4, Lieke van Iperen 2, Evi Hoeks 1, Marli van Iperen 1, Sanne Turlings 1 en Eline van der Heijden 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren