Dames DOS/Olympia kampioen

HEESCH - De handbalsters van DOS'80/Olympia'89 zijn zaterdagavond in sporthal 't Vijfeiken kampioen geworden van de tweede klasse. Met hierna nog één wedstrijd voor de boeg was een mooie zege (23-14 na een ruststand van 13-8) op Internos 2 genoeg om de champagne al vroegtijdig te kunnen ontkurken en de titel in de tweede klasse te vieren. Door het kampioenschap promoveren de dames naar de eerste klasse.

Zoals wel vaker bij kampioenswedstrijden het geval is, had DOS in het begin wel wat last van spanning. Dat vertaalde zich in enkele schoonheidsfoutjes, gemiste kansen en wat missertjes in de verdediging. Daardoor kon Internos 2 tot 8-8 bijblijven. Maar net voor rust wierp de thuisploeg alle schroom van zich af. Vijf doelpunten op rij (2x Lisa Turlings, 2x Evi Hoeks en 1x Quinty Kuijpers) zorgden ervoor dat de voorsprong bij rust toch comfortabel was: 13-8. 

Daarmee wisten de Heesche vrouwen dat de titel een heel eind gerealiseerd was. Het was het signaal om in de tweede helft het gaspedaal vol in te drukken. Ook de eerste 4 treffers na rust waren voor DOS, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. De marge van 9 liet daar geen twijfel meer over bestaan. De wedstrijd werd geroutineerd uitgespeeld, waarna het kampioensfeest losbarstte. Dat was direct nadat keepster Inge Turlings in de allerlaatste seconde nog een penalty keerde, een mooie slot van deze prachtige wedstrijd.

Coach Niek Huitink zag het allemaal met grote tevredenheid aan. Zijn team begon het seizoen met een gelijkspel, maar pakte vrij snel de koppositie om die nooit meer af te staan. Zeker in de beginfase van de competitie hield DOS huis, waardoor de voorsprong op zijn grootst 7 punten was. GHV kwam nog gevaarlijk opzetten, maar de achterstand bleef 3 punten. Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn de dames niet meer te achterhalen.

DOS'80/Olympia'89 - Internos 2 23-14 (13-8). Scores DOS: Lieke van den Akker 5, Quinty Kuijpers 4, Lieke van Iperen 4, Evi Hoeks 3, Lisa Turlings 3, Sanne Turlings 2, Sabine van Nistelrooij 2.

 

 

 

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp