Dames DOS’80/Olympia’89 verstevigen koppositie

HEESCH - Zaterdagavond namen de handbaldames van DOS’80 het op tegen de nummer twee van de competitie, Groesbeeks Glorie. In een goed gevulde sporthal ’t Vijeiken in Heesch maakte de Heesche koploper geen fout en wisten zij de Groesbeekse formatie eenvoudig te verslaan: 25-15. Door deze winst neemt DOS’80 een ruim afstand  (4 punten) op een naaste concurrent voor de titel.

Aanvankelijk verliep de wedstrijd rommelig en nerveus. Er werden aan beide kanten nogal wat technische fouten geproduceerd. De tussenstand van 4-4 na 15 minuten was daar het gevolg van. Groesbeek gooide als eerste de schroom van zich af en nam een voorsprong van 2 doelpunten. Dat bleek het startsein aan Heesche kant om er een schepje bovenop te gooien. Zelfs met een speler minder wist Lieke van Iperen haar ploeg naar een voorsprong te leiden. In de laatste 5 minuten werd deze voorsprong uitgebouwd naar een 12-7 ruststand.

De tweede helft pakte DOS’80 de draad meteen weer op en liep gedegen uit naar een riante voorsprong van 18-9. De tegenstander uit Groesbeek wist geen potten meer te breken. DOS’80 had geen kind aan hun tegenstander en kon met gestroomlijnde aanvallen volledig hun wil opleggen aan Groesbeek. Aan Heesche zijde wist iedereen te scoren, zo ook de 2 debutantes Marli van Iperen en Mirne Hoeks. Laatst genoemde wist na een mooie hoekwissel het net te vinden, terwijl Marli van Iperen de laatste twee scores van DOS’80 voor haar rekening nam. Eindstand 25-15.

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp