Dames DOS’80/Olympia’89 slepen overwinning uit het vuur

GOIRLE - Zaterdagavond stond er voor de handbaldames van DOS’80 een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen GHV uit Goirle. De dames wisten door een sterke tweede helft de winst binnen te slepen: 20-22.

DOS’80 begon de wedstrijd niet sterk. Met name de verdediging was in de eerste fase niet op orde. Daardoor kon GHV een gaatje slaan van 3 doelpunten. DOS’80 liep geheel achter de feiten aan. In het tweede gedeelte van de eerste helft herpakte de verdediging zich, maar echt dichterbij kwamen de Heesche dames niet. Mede door de vele strafworpen, overigens allemaal feilloos benut door Mirne Hoeks, werd de achterstand niet veel groter. Met een stand van 11-7 voor GHV zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Er was voor de tweede helft werk aan de winkel om de punten binnen te kunnen slepen. Een sterke start aan Heesche zijde was het gevolg en binnen korte tijd werd de achterstand kleiner. Wederom was het Mirne Hoeks die DOS’80 op sleeptouw nam door alle strafworpen te verzilveren. Dat gaf de Heesche dames veel vertrouwen en de aanvallen begonnen beter te draaien en kansen werden benut. DOS’80 kwam op gelijke
hoogte en zette er daarna nog een tandje extra bij.

Het resultaat was een voorsprong van drie doelpunten. De wedstrijd was, in vergelijking met de eerste helft, 180 graden gedraaid. GHV knokte zich nog terug naar 1 doelpunt verschil, maar het was DOS’80 dat het slotakkoord had en won met 20-22.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp