Cruciale zege betekent sprongetje op ranglijst

HEESCH - Zaterdagavond troffen de twee onderste ploegen elkaar in Heesch in sporthal ’t Vijfeiken. De rodelantaarndrager Dongen wist zich lange tijd kranig te weren tegen de dames van DOS’80/Olympia'89. Na een reeks van nederlagen was het van groot belang voor DOS’80 om deze wedstrijd winnend af te sluiten, dat lukte uiteindelijk ruim met 20-14. Door deze winst stijgt het team van coach Paul Schobbers direct twee plekken op de ranglijst, al zijn de verschillen in de staartgroep klein.

De dames van DOS’80 kwamen meer dan uitstekend uit de startblokken. Dit resulteerde in een 3-0 voorsprong. Het was Sanne Turlings die met twee doelpunten vanaf de cirkel de toon zette. Nadat Dongen van de schrik bekomen was, pakten zij de draad weer op en zo hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Na een 6-6 tussenstand was het DOS’80 dat andermaal het voortouw nam. Onder leiding van Sanne Turlings kwam er een ruststand van 12-10 op het scorebord. Zij wist in de eindfase van de eerste helft nog eens driemaal doel te treffen.

De tweede helft was weer direct in het voordeel van DOS’80. Ditmaal was het Eline van der Heijden die belangrijk was in de aanval en diverse keren wist te scoren na mooi uitgespeelde aanvalspatronen. Maar het grote verschil werd uiteindelijk in de verdediging gemaakt. Keepster Renske Waalen hoefde maar vier keer de bal uit het net te vissen. Zo werd de overwinning toch gemakkelijk binnengehaald.

DOS'80/Olympia'89 - Dongen 2 20-14 (12-10). Scores DOS: Sanne Turlings 7, Eline van de Heijden 4, Quinty Kuijpers 2, Anne van Munster 2, Carlijn Kleinpenning 2, Lieke van den Akker 1, Sabine van Nistelrooij 1 en Evi Hoeks 1.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren