Bij 21-21 moeten dames Avanti laten gaan

DRUNEN - Zondagmiddag namen de handbaldames van DOS’80/Olympia'89 het op in een uitwedstrijd tegen Avanti uit Drunen. Aanvankelijk leek er een mooi resultaat in het verschiet te liggen voor DOS’80 na een goede start en voorsprong van 1-5, maar dat pakte echter anders uit. Na 60 minuten stond er een overwinning van Avanti op het bord: 25-21. Zo was de start in 2020 niet waarop de handbaldames hadden gehoopt.

Na een flitsende start stond de formatie van coach Paul Schobbers al vlot op een riante voorsprong van 1-5. Sanne Turlings wist in deze fase met twee mooie doelpunten haar goede spel te verzilveren. Na de eerste schrik aan de kant van Avanti begon deze ploeg zich terug te vechten naar een 6-6 tussenstand. Het waren andermaal de Heesche dames, onder aanvoering van Marli van Iperen, die hun rug wisten te rechten door vijfmaal achter elkaar te scoren, dit zonder een enkele tegentreffer te noteren. De tussenstand werd naar een mooie 6-11 getild. Daarna was het wederom Avanti dat een sterke tussenspurt maakte. Zo wisselden beide ploegen steeds stuivertje en waren aan elkaar gewaagd.  De ruststand van 12-13 was daarvan getuige.

De tweede helft leek op een kopie van de eerste helft. Nu was het Avanti dat het voortouw nam en op 21-17 voorkwam. DOS’80 haakte nogmaals aan tot 21-21, maar daarna was aan Heesche zijde de rek eruit. Avanti was in de eindfase te sterk en liep weg naar de eindstand van 25-21.

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren