Dames DOS’80/Olympia’89 winnen maar net

HEESCH - Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van DOS’80 hun eerste wedstrijd van 2019  in sporthal ’t Vijfeiken in Heesch. PSV was hun tegenstander. Na een slordige wedstrijd werden ternauwernood de punten veiliggesteld, einduitslag 23-21.

Vooraf waren de Heesche dames gewaarschuwd, de heenwedstrijd in Eindhoven verliep verre van soepel en werd toen na een spannende wedstrijd net gewonnen door DOS’80. Zaterdagavond verliep het niet veel anders. Er werd slordig gespeeld en er werd veel te snel gezocht naar een afronding. Daarnaast zat de verdediging, normaal gesproken het sterke wapen van DOS’80, niet goed dicht. Daardoor liepen de Heesche handbalsters al snel tegen een achterstand van 1-5 aan. Het werd een wedstrijd waarin voor ieder doelpunt gevochten moest worden. Elke keer als DOS’80 dacht op gelijke hoogte te komen, liet DOS’80 het weer wegglippen. Het gevolg was een 9-11 achterstand met de rust.

De tweede helft zetten de Heesche dames hun schouders eronder om de punten in Heesch te kunnen behouden. Langzaamaan werden de kansen beter benut en ook de verdediging kreeg hun bravoure terug. Dat resulteerde erin dat de gelijkmaker op het bord verscheen en kort daarna kwam DOS’80 voor het eerst op voorsprong. Deze voorsprong werd uitgebouwd naar twee doelpunten en dat werd keurig in stand gehouden. Zo bleven, met kunst en vliegwerk, de punten behouden voor de Heesche formatie. Een ander lichtpunt was dat Sabine van Nistelrode, Selina van de Hurk en Lieke van den Akker na hun blessures weer het veld konden betreden.

 

 

Laat een reactie achter(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)


Captcha Code

Klik op de afbeelding voor een andere captcha.


Sponsoren

Liebrand Ruijs AdvocatenVan Orsouw designKoornbeemdTopfysiotherapie OssArjan van HoutumDe LeeuwerikSjeng Horbach ConsultancyGebr. van Erp